На Львівщині злочинці ошукали покупців авто через інтернет

крадіжка2

В Городоцьке відділення поліції 24 жовтня звернувся 48-річний львів’янин. За словами чоловіка, він знайшов на одному із сайтів в мережі Інтернеті оголошення про продаж автомобіля «МAN».

Узгодивши з продавцем деталі покупки,потерпілий переказав на його рахунок 10 000 гривень, після чого зв’язок з ним обірвався.

Про це повідомляють у відділ комунікації поліції Львівської області.

Схожа ситуація сталася з 59-річним львів’янином, який того ж дня звернувся в Личаківський відділ поліції. Він повідомив, що відправив на банківський рахунок грошові кошти в сумі 13 600 гривень у якості завдатку за автомобіль «Рено», який мали б ввезти на територію України із-за кордону. Проте машину заявник так і не отримав.

Ще 49 000 гривень сплатив 34-річний житель Черкаської області мешканцю Львова за нібито розмитнення автомобіля.

У поліції наголошують, що розміщуючи оголошення на різних сайтах, зловмисники використовують пакети для мобільних телефонів (а іноді – й самі телефони) з розрахунку на одного клієнта, банківські картки на чуже ім’я, або ж видані на територіях, непідконтрольних Україні, тощо.

Щоб не стати жертвою шахраїв правоохоронці радять не перераховувати кошти за товар до його прибуття, та не переконавшись в його належній якості. Не передавайте гроші незнайомим людям за сумнівні послуги, навіть якщо вони є дещо дешевшими.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: