Розведення військ на Донбасі обговорять на Львівському форумі з безпеки

1226011

Дискусія Львівського безпекового форуму, який відбудеться з 30 жовтня по 1 листопада, почнеться з обговорення таких питань: Кому допоможе і для кого несе загрозу відведення Збройних Сил України вглиб української території? Чи не повторює Україна історичних помилок? Якою має бути стратегія країни у сфері безпеки?

Дискусія Львівського безпекового форуму, який відбудеться з 30 жовтня по 1 листопада, почнеться з обговорення таких питань: кому допоможе і для кого несе загрозу відведення Збройних Сил України вглиб української території? Чи не повторює Україна історичних помилок? Якою має бути стратегія країни у сфері безпеки?

Про це заявила співголова форуму, лідер політичної партії «Об'єднання «Самопоміч» Оксана Сироїд, повідомляє Цензор. нет.

Вона зазначила, що останні новини з Донбасу роблять нинішню тему форуму «Росія в Європі: старі помилки і нові виклики» ще актуальнішою.

«Росія – реальна загроза не тільки для України. Насправді, ця країна вже перетворила міжнародну безпеку в суцільну, загальну для всіх, зону ризику. І це є дуже серйозним викликом для багатьох країн світу. Вперше про таку «російську загрозу» відкрито заговорили саме на Львівському форумі з безпеки, який три роки поспіль збирає багатьох відомих українських і міжнародних експертів. Ця тема знову буде ключовою цього року», - додала Сироїд.

В рамках Львівського форуму з безпеки заплановано вісім дискусійних панелей.

31 жовтня відбудуться дискусії:

- Історія: чи вивчили ми її уроки?
- Розуміння і заперечення загроз
- Морська стратегія в Балто-Чорноморському регіоні: гарантування безпеки через систему міжнародного права
- Відповідь на загрозу: військовий вимір

На 1 листопада заплановано дискусії:

- Майбутнє Балто-Чорноморського регіону очима молоді
- Українські військовополонені без статусу, але з надією повернутися додому
- Медіа як критична інфраструктура
- Критична інфраструктура: стабільність чи небезпека?

У форумі візьмуть участь понад 200 експертів і чиновників із більш ніж 10 країн світу: США, Великої Британії, Латвії, України, Польщі, Румунії, Фінляндії, Іспанії, Німеччини тощо.

Модераторами заходу будуть співголови форуму Бен Ходжес, генерал-лейтенант американської армії у відставці, і Оксана Сироїд.

Експерти міркуватимуть над тим, як захистити критичну інфраструктуру - інформаційний і кіберпростір, важливі об'єкти життєзабезпечення, економіку і політичну систему від агресивних дій Росії, спрямованих проти України і Заходу. У фокусі дискусій також - «формула Штайнмаєра», особливий статус Донбасу, Україна - в епіцентрі американського конфлікту, російські виклики для Балто-Чорноморського регіону».

Львівський форум з безпеки-2019 відбудеться 30 жовтня - 1 листопада в Інформаційно-культурному центрі ім. А. Шептицького Українського католицького університету у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: