Британець розповів, від чого залежить рівень викладання англійської мови в українських школах

лерн

Дослідження показують, що найбільший фактор, який впливає на якість викладання - добре підготовлений і заряджений ентузіазмом учитель.

За словами регіонального керівника програм англійської мови Британської Ради Саймона Етертона, організація підтримує реформу НУШ і робить усе для професійного розвитку вчителів англійської мови в Україні.

Про це він заявив протягом круглого столу «Чи знатимуть діти іноземні мови після закінчення Нової української школи?», організованого Інститутом Горшеніна спільно з Британською Радою в Україні, повідомляє інтернет-портал ukr.lb.ua.

«Дослідження показують, що найбільший фактор, який впливає на якість викладання - не матеріальні ресурси, не дошки, які висять у класі, а вчитель - добре підготовлений і заряджений ентузіазмом, - заявив Саймон Етертон. - Ми працюємо саме для того, щоб зробити українських учителів такими. Для цього працюють інститути, методисти, наші «агенти змін». Якщо говорити про вивчення англійської, то ми дотримувалися вказівок та вимог МОН і підтримували реформу НУШ. Учителів англійської дуже багато, і це забрало всю нашу увагу і наші ресурси. І після обговорень з колегами ми зрозуміли, що повинні зосередитися на нових ідеях, нових методах, нових способах залучення підлітків до вивчення мов. І це критично важливо».

За словами представника Британської Ради, в низці шкіл уже працює пілотний проєкт, у рамках якого впроваджують нові підходи до комунікативного навчання дітей на уроках.

«Зараз ми активно працюємо в 100 пілотних школах, де впроваджуються нові підходи до професійного розвитку вчителів «від низу до верху». Ми надали пілотним класам ресурси, структуру й ідеї. Вони можуть зустрічатися, спілкуватися особисто і через соцмережі, використовувати масові онлайнові курси, разом проводити мікродослідження. Такий тип професійного розвитку - це не просто відвідування курсів, а спільний професійний розвиток, і це показує хороший результат. Ми дуже раді бачити цей новий потенціал і нові можливості», - підкреслив Саймон Етертон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: