В уряді підготували нову формулу розмитнення «євроблях»

731bb31547489817aeb86d825f02e714

Нові ставки можуть знизити до 35% від вартості машини.

В Україні можуть ухвалити законопроект, за яким усі податки за розмитнення «євробляхи» загалом складатимуть 35% від вартості авто. Про це 28 жовтня повідомили представники «євробляхерів» з посиланням на обговорення під час круглого столу у Міністерстві інфраструктури.

У зверненні зазначається, що є усі шанси, що автомобілі на єврономерах дозволять розмитнити за нинішньою формулою, але без урахування коефіцієнту віку транспорту, що серйозно знизить розмір податків.

За словами «євробляхерів», з урахуванням ПДВ та мита загальна сума сплат до бюджету складе приблизно 35%. Разом з тим у Мінфіну є деякі запитання до такої формули, адже поки що незрозуміло, чи буде отримувати держбюджет потрібні надходження від автоіндустрії.

Тим не менш, «євробляхери»переконані, що є усі шанси ухвалення саме згаданого коефіцієнту. Якщо його затвердять, то авто за тисячу євро можна буде розмитнити всього за 350 євро.

Більше того, адвокат «євробляхерів» зауважив, що остаточно не визначено, хто зможе розмитнити авто за такими тарифами. Так, у ДФС наполягають, щоб дія законопроекту поширювалась на машини ввезені до 25 листопада 2018 року. При цьому «євробляхери" наполягають, що потрібно дозволити розмитнювати авто за такими ставками і тим, хто ввезе транспорт аж до набуття чинності нового закону, який наразі готують

Як наслідок обговорення, днями, нібито, повинна з’явитись попередня версія законопроекту, з яким уже зможуть ознайомитись громадяни. Уже у ньому можна буде побачити фінішну формулу для перереєстрації.

«Євробляхери» говорять, що він передбачає насамперед вирішення пооблеми ввезених з порушеннями авто, а уже потім питання високих податків на розмитнення машин в Україні загалом.

Раніше згадувалось, що «Євробляхери» погрожують фіскалам судами: чим це вигідно власникам уже розмитнених авто. Зазначається, що адвокати отримали від деяких нардепів документи, які, нібито, засвідчують, що завищення вартості автівок моніторинговою групою у деяких випадках «могли бути незаконні».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: