Посольство Ізраїлю в Україні тимчасово закрито через страйк

2019-10-30 11.53.25 prm.ua 814eba1594a7

Консульські послуги не надаватимуть, і ніхто не матиме права в'їхати до посольства/консульства.

Посольство Ізраїлю в Україні повідомило про закриття дипломатичної місії у зв'язку з рішенням Міністерства фінансів країни. Про це йдеться на сторінці посольства у Facebook.

«Через рішення Міністерства фінансів Ізраїлю порушити домовленості, які було узгоджено та підписано Генеральним директором Міністерства фінансів 21 липня 2019 року, та застосувати однобічну процедуру, що змінює протокол, який був протягом кількох десятиліть, ми змушені закрити дипломатичну місію. Консульські послуги не надаватимуть, і ніхто не матиме права в'їхати до посольства/консульства», - йдеться у повідомленні.

У дипломатичному відомстві додали, що змушені вжити таких заходів, бо «життєвим інтересам держави Ізраїль заподіяно шкоду».

«Ізраїльські дипломати зобов’язані постійно намагатися посилити силу та стійкість Ізраїлю. На жаль, рішення Міністерства фінансів не залишає нам іншого вибору, як вжити вищезазначених заходів, оскільки життєвим інтересам держави Ізраїль заподіяно шкоду. Ми сподіваємось, що цю кризу буде вирішено якнайшвидше», - йдеться в повдіомленні.

Працівники МЗС і Міністерства оборони Ізраїлю сьогодні почали страйк в ізраїльських дипломатичних представництвах за кордоном. Припинено надання консульських послуг, зачинено КПП на кордонах з Палестиною. Крім того, тимчасово припинено оформлення експортних оборонних поставок, а також роботу з підготовки офіційних і робочих візитів ізраїльських посадових осіб до інших держав.

Причина конфлікту - рішення Міністерства фінансів стягнути податок із представницьких витрат дипломатів, не підкріплених квитанціями. У спільній заяві робочих комітетів МЗС і Міноборони, поширеній увечері в понеділок, цей крок охарактеризовано як серйозний удар по заробітку ізраїльських дипломатичних і військових представників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: