У Львівській міській раді хочуть спростити порядок виступів містян на пленарних засіданнях

431b5e8d8c2d18b2cc668732ef1730f7_XL

28 жовтня відбулося засідання постійної комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова.

Про це повідомляє портал депутатів ЛМР.

На засіданні начальник управління «Секретаріат ради» ЛМР Юрій  Лукашевський представив розроблений управлінням «Секретаріат ради» проект порядку виступів членів територіальної громади м. Львова на пленарних засіданнях Львівської міської ради.

За словами Юрія Лукашевського цей проект, який буде винесений на затвердження депутатського корпусу ЛМР, є впорядкуванням вже існуючої практики виступів львів’ян на пленарному засіданні. «Первинне положення депутати прийняли три роки тому – у листопаді 2016 року. З цього часу така можливість участі у місцевому самоврядуванні набула популярності у нашому місті. Останнім часом на засіданнях ЛМР є близько 7 – 10 виступів з різних питань. Відповідно ми вже маємо управлінський досвід з тих чи інших звернень», - зазначив керівник Секретаріату ЛМР і окреслив основні зміни, які пропонуються.

Насамперед ці пропозиції мали би допомогти у кращому розумінні самого порядку виступів. Для цього вилучили такі складні терміни, як нормативно-правові акти індивідуальної дії, залишивши більш прості формулювання.

Окрім того, проектом ухвали пропонується суттєво зменшити термін подачі самого звернення: якщо раніше це було не пізніше 48 годин до самого пленарного засідання, то зараз пропонується – за день до пленарного засідання. Ще одна новела надає можливість подавати заяву про виступ на пленарному засіданні шляхом подання електронного звернення.

Юрій Лукашевський зазначив, що змінено логіку подачі звернень. Якщо раніше всі вони розглядалися на комісії законності, то згідно з проектом, люди  звертатимуться до тих постійних комісій, з яких питань вони хочуть виступати на пленарному засіданні.

Голова постійної комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова ЛМР Юлія Гвоздович зазначила: «Львів - велике місто і, відповідно, є дуже багато охочих виступати перед депутатами для підняття важливих питань в місті. Для цього на певний період ми встановили певний порядок запису на виступ, щоб максимально ефективно допомогти львів'янам скористатись своїм правом на виступ. Зараз ми хочемо спростити цю процедуру, ввести електронний запис на виступ, а також скоротити кількість необхідних документів. Так, для виступу з питань, які не стосуються порядку денного уже не треба буде отримувати висновок комісії законності, а лише підкріпити до звернення попередні відповіді виконавчих органів».

Окрім того, на комісії законності розглянули проекти ухвал стосовно 6 електронних петицій, які будуть винесені на пленарне засідання ЛМР.

Дві з цих електронних петицій - "Встановлення приладу вимірювання забруднення повітря на вул. Пластовій, 13 з метою постійного відстежування шкідливого впливу на населення" і "Капітальний ремонт та розширення відрізку дороги, що сполучає м. Львів через вул. Замарстинівську з смт. Брюховичі (через Брюховицьке лісництво") депутати підтримали. Одну петицію "Стоп транспортному "Сихівському колапсу" (заторам)" підтримали із зауваженнями виконавчих органів ради, а ще три - "Очищення Алтайських озер (сучасна назва "Піскові озера"), "Ліквідувати парковку біля готелю "Львів" і "Покращення вело та пішохідної інфраструктури на вулиці В.Липинського" вирішили винести на розгляд ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: