Аудитори кажуть, що міський бюджет Борислава втратив мільйони гривень

бюджет1

У Держаудитслужбі провели державний фінансовий аудит міського бюджету Борислава  за 2016-2018 роки та січень - червень 2019 року і встановили, що через неефективні управлінські дії з міського бюджету додатково витрачено 8,9 млн грн, втрачено доходів та майна на суму 20,4 млн грн.

Також аудитори виявили резерви щорічних додаткових надходжень на суму 4,3 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Західного офісу Держаудитслужби.

Недостатній рівень контролю за використанням комунального майна призвів до заниження в обліку його вартості на 35,1 млн грн.

Через зволікання міської ради з проведенням нової нормативної грошової оцінки земель міста у І півріччі 2019 року втрачено можливість отримати доходів від плати за землю на суму 3,2 млн грн.

Законодавча ініціатива щодо надання ПАТ «Укрзалізниця» (у 2018 році) та ПАТ «Укрнафта» (2018-2019 рр.) пільг зі сплати земельного податку за ділянки, які перебувають в їх постійному користуванні, а також надання міською радою пільг окремим суб’єктам господарювання призвели до втрати міським бюджетом доходів на суму 3,2 млн грн.

Також, через неукладання міською радою Борислава з органами місцевого самоврядування прилеглих адміністративно-територіальних одиниць угод про передачу видатків на надання медичної допомоги в лікарні м. Борислав мешканцям інших міст міський бюджет втратив 1,4 млн грн.

Розподіл штатних одиниць у розписі закладів освіти та охорони здоров’я  між кількома працівниками призвів до неефективних витрат 1,6 млн грн на сплату єдиного соціального внеску.

Понад 5,7 млн грн, отриманих комунальними підприємствами Борислава як внески до їх статутних фондів, витрачено на покриття поточних зобов’язань цих підприємств, що свідчить про неефективне використання коштів.

Аудитори встановили неефективні витрати 0,6 млн грн, сплачених виконавцям робіт з капітального будівництва, ремонту та реконструкції за кошти міського бюджету Борислава.

За результатами державного фінансового аудиту з метою покращання фінансового стану та поліпшення ефективності управління коштами й майном міської громади аудитори надали керівництву Бориславської міської ради низку рекомендацій.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: