Орбан прокоментував ветування Угорщиною декларації НАТО щодо України

орбан

Прем'єр Угорщини звинуватив попередній уряд України в протиугорській політиці.

Угорщина зупинила декларацію НАТО щодо України до внесення туди гарантій угорської меншини.

Про це прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив на спільній пресконференції з президентом Росії Володимиром Путіним, повідомляє УНІАН.

«Вето - це дуже сильне слово, ми рекомендували розглянути цю заяву (НАТО, - ред.) вдруге. Я думаю, що ще йде дискусія, і обговорення не завершилося».

За словами прем'єра, Угорщина як член НАТО хотіла б вирішити ситуацію, «коли угорська меншина в Закарпатському регіоні потерпає від дискримінації і живе під загрозою».

При цьому прем'єр-міністр Угорщини стверджує, що угорська нацменшина дуже часто зазнає фізичного насильства.

Він вважає, без цього НАТО не може прийняти декларацію, оскільки порушуються права людини. Орбан підкреслив, що це питання двосторонніх відносин Угорщини та України і не треба його розглядати «в угорсько-російському контексті», оскільки Будапешт відстоює свої національні інтереси.

«Ми сподіваємося, що ситуація (з Україною) покращиться з часом. Я думаю, що це не перебільшення, якщо я скажу, що попередній уряд України проводив протиугорську політику, зараз в Україні нове керівництво, і ми сподіваємося на нові позитивні можливості», - додав він.

Раніше прем'єр Угорщини Орбан заявив, що не вірить у реалістичність прагнень України вступити в ЄС або НАТО.

Конфлікт між Україною і Угорщиною триває з осені 2017 року через мовну статтю нового закону «Про освіту». У Будапешті вважають, що вона обмежує права закарпатських угорців, у зв'язку з чим МЗС Угорщини почало блокувати участь України в заходах НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: