Польська православна церква відмовилась визнати ПЦУ

e211bea33a30ad242904f5cca5401b90

Православна церква Польщі відмовилася визнати Православну церкву України.

Про це повідомляють на сайті церкви.

«Польська автокефальна православна церква не проти надання автокефалії Церкві в Україні на основі догматичних і канонічних норм усієї Церкви, а не групи відступників-розкольників», — йдеться в комюніке за результатами засідання Собору церкви.

На думку польських ієрархів, «ті, хто відійшов від вчення святої Церкви, не можуть представляти здоровий церковний організм». «Це порушує євхаристійну єдність усього православʼя», — сказано в комюніке.

12 жовтня позачерговий собор Елладської православної церкви вирішив визнати ПЦУ Православна церква Греції визнала ПЦУ на чолі з митрополитом Епіфанієм.

Наприкінці січня повідомлялося, що Кіпрська православна церква збирається визнати Православну церкву України та увійти з нею в євхаристійне спілкування.

Пізніше Румунська православна церква заявила, що може визнати ПЦУ за умови подолання суперечностей між Вселенським патріархатом Скликати Синаксис і консультуватися з румунськими парафіями. Румунська церква висунула умови для визнання ПЦУ і Російською православною церквою і збереження прав парафіян румунських парафій в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: