Садовий заявив, що місто готове взяти аеропорт «Львів» в комунальну власність

630_360_1525330480-4615

Міський голова Львова Андрій Садовий на відкритті Безпекового форуму 31 жовтня заявив, що місто готове взяти аеропорт в комунальну власність замість того, що передавати його в концесію. 

Про це пише Zaxid.net.

Мер Львова наголосив, що львівське летовище є одним з найкращих в Україні. Воно має 41% приросту за останній рік. Підприємство є успішне і має також мілітарну функцію, адже ним користується Міжнародний центр миротворчості та безпеки. Тому передача такого об’єкта у концесію в умовах війни, на думку мера, може бути небезпечною і загрожувати національній безпеці.

«Якщо держава не хоче управляти аеропортом, громада міста Львова готова прийняти аеропорт у комунальну власність», ‒ підсумував Андрій Садовий.

Нагадаємо, міністерство інфраструктури розглядає можливість передачі в концесію міжнародного аеропорту «Львів».

«Серед державних аеропортів у нас тільки два -" Бориспіль" і "Львів". Найдоцільніше говорити спочатку про концесію "Львова"», - сказав міністр.

Він зауважив, що у концесії дуже проста формула: якщо проєкт проблемний або збитковий, його можна передавати на дуже вигідних умовах концесіонеру, під зобов'язання збільшити транспортний потік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: