У Луврі створили 3D-версію Мона Лізи

71831331_1533863043404907_412164736969342976_n

На ній Мону Лізу можна побачити в повний зріст та з усіх боків.

Таку незвичну атракцію представили в Луврі в рамках виставки робіт Леонардо да Вінчі з нагоди 500-річчя від дня його смерті, повідомляє KrajSvitu.

Проект має назву «Мона Ліза: за склом» (Mona Lisa: Beyond the Glass). Для створення тривимірної проекції співробітникам компанії Vive Arts, які відповідали за проект, довелось використовували рентгенівське та інфрачервоне сканування полотна, вивчати перспективу, щоб детально показати фігуру та риси обличчя жінки, її волосся та одяг.

Вони спробували навіть відтворити фон позаду, щоб зробити модель якомога більш реалістичною.

Головною ідеєю було показати, як талант та особливій підхід Леонардо да Вінчі змінили весь процес створення об’єктів мистецтва. «Композиція та техніка, яку він використовував, були революційними», - розказав арт-директор компанії Емануель Горнштейн.

За допомогою сучасних технологій поціновувачі мистецтва можуть майже буквально помандрувати у часі, побачити, як створювалась відома картина та як вона змінилась протягом століть. Цей проект допомагає розкрити більше інформації про модель, про її особу, дізнатись додаткову цікаву інформацію.

Побачити 3-D модель можна в спеціально обладнаній кімнаті, за допомогою VR-окулярів Vive Cosmos. Якщо ж ви маєте окуляри віртуальної реальності вдома, то вам навіть не обов’язково їхати до Парижа – скачати створену тривимірну модель можна за посиланням на сторінці компанії Vive Art.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: