Під Львовом запрацювала перша бананова ферма

4-2
Фото: ZAXID.NET

У селі Липники Пустомитівського району, що за 10 км від Львова, почала діяти перша бананова ферма. Загалом на ній вирощують близько 30 видів екзотичних рослин. Серед найпопулярніших: банани, кавові дерева, лимони, лайми, кумкват та гранати.

Про це повідомляє ZAXID.NET з посиланням на власника ферми Андрія Труша.

44-річний чоловік розпочав вирощувати екзотичні рослини близько 2,5 років тому. На фермі він вирощує понад десяток саджанців бананів у місяць.

Всі екзотичні рослини Андрій Труш продає. Чоловік розповідає, що наразі його клієнтами є переважно дизайнери, які купують дерева для прикраси приміщень.

Всі екзотичні рослини він вирощує у спеціальній теплиці – вегетарії, яку розробили за голландською технологією. На вході у таке приміщення розташований спеціальний котел, який нагріває близько двох тонн води, її по теплиці перекачують насоси. Таким чином у приміщенні постійно тримається тепло.

За словами Андрія Труша, рослини без проблем можуть рости у звичайних кімнатних умовах та навіть будуть плодоносити. Однак для того, щоб виростити банани в домашніх умовах, рослина має отримувати потрібну кількість ґрунту.

«Банан не буде таким довговічним, як, до прикладу, садженець лимона, адже лимон буде рости роками. Але рік-два садженець банана нормально росте у кімнатних умовах. Перед тим, як продати, ми такі саджанці готуємо, використовуємо багато органіки. 99,9% – це органіка, яку ми додаємо у ґрунт. І якщо банан правильно підливати, давати певні мінеральні добавки, то він буде чудово рости», – розповідає Андрій Труш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: