Ветеринар усипив кобилу, яка травмувала дівчинку в центрі Львова

73253281_1445543378931810_5977780983456333824_n
Фото: Каретний двір

Ввечері, 2 листопада в центрі Львова сталася трагедія, в результаті якої постраждала п'ятнадцятирічна дівчинка, візник і улюблениця каретного двору - перспективна кобила Фауна.

Ввечері, 2 листопада в центрі Львова сталася трагедія, в результаті якої постраждала п'ятнадцятирічна дівчинка, візник і улюблениця каретного двору - перспективна кобила Фауна.

Про це йдеться на сторінці "Каретного двору" у Фейсбук.

Через неправомірні дії трьох туристів лікарі Львова невпинно надають професійну допомогу дівчинці. Представники Каретного двору стежать за ситуацією і всіляко (у тому числі фінансово) допомагають у лікуванні дівчинки.

"Безмежно сумуємо і досі не можемо отямитися від того, що відбулося. Найгірше - що причиною цього стали протизаконні дії невідомих досі людей, які використовували піротехнічні засоби. Адже у Львові діє ухвала № 23 від 17.12.2015 року «Про заборону використання та реалізації феєрверків, салютів і піротехнічних виробів на території м. Львова»" - йдеться у дописі.

Відповідно до ст. 195−6 КпАП, порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів тягне за собою накладення штрафу від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Непоправною втратою для Каретного двору стала втрата улюблениці - кобили Фауни, яка народилася і виросла на Каретному дворі.

"Після трагедії одразу зв'язалися з ветеринарним лікарем - Олегом Лободенко, який багато років обслуговує коней каретного двору. За його вказівками до його приїзду Фауні надавалася необхідна перша допомога - їй вкололи знеболювальне і заспокійливе. Найважливішим було знерухомити тварину, не даючи кобилі встати, адже вона могла нашкодити собі ще більше. Після транспортування на Каретний двір кобилою займався ветеринар, який, на привеликий жаль, вимушений був ствердити, що отримані травми (осколкові перелами кількох кінцівок) ані в Україні, ані в країнах ближнього порубіжжя не лікуються. Якщо була б зламана одна кінцівка - можна було б продовжувати боротися за її життя і ми зробили би все для того аби Фауна жила" - розповідають представники "Каретного двору".

Тому було прийняте надзвичайно складне рішення - аби не мучити тварину було проведено евтаназію.

"І тепер наша улюблениця на веселці. М'яких хмаринок і зелених тобі галявинок наша солодка дівчинка. Народжена у нас на конюшні, улюблениця всіх без винятку. Лагідна і слухняна дівчинка. Велика втрата та неймовірний біль. Сумуємо за тобою" - додали у "Каретному дворі".

На сьогодні, винні у цій трагедії не те що не покарані, їх навіть досі не знайшли.

Фото: Каретний двір

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: