Львів'янка, яка у подарунок отримала понад 5 мільйонів гривень, може стати депутаткою

Наталія Бойко

Львів’янка Наталія Бойко, ймовірно, може стати народним депутатом від «Євопейської солідарності» замість Ірини Луценко, яка, за повідомленням ЗМІ, у п’ятницю написала заяву про припинення повноважень народного депутата.

Львів’янка Наталія Бойко, ймовірно, може стати народним депутатом від «Європейської солідарності» замість Ірини Луценко, яка, за повідомленням ЗМІ, у п’ятницю написала заяву про припинення повноважень народного депутата.

2011 року Наталія Бойко закінчила Львівський національний університет, після чого навчалася на юридичному факультеті Берлінського університету імені Гумбольдта. До 2015 року працювала в Німеччині, в компанії Environmental Resources Management, на посаді консультанта і координатора проектів для міжнародних газовидобувних компаній і фінансових інститутів. З лютого 2017 року заступницею міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції.

У 2019 році балотувалась до Верховної Ради під 24 номером у списку партії «Європейська солідарність».

Батько – Андрій Бойко – доктор юридичних наук, з 2003 по 2015 рік очолював юридичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка, з 2017 по 2019 рік був членом Вищої ради правосуддя.

Мати – Олеся Бойко – старший викладач кафедри іноземних мов та культури професійного мовлення у Львівському державному університеті внутрішніх справ. Автор п'ятдесяти статей.

Наталія Бойко могла робити успішну спортивну кар'єру, проте вирішила зайнятися правом. Професійно займалася бойовими мистецтвами – є майстром спорту з карате. Ставала переможницею декількох міжнародних змагань, етапу Кубка світу, європейської першості серед студентів і була призером Універсіади України.

В березні 2019 року опублікувала електронну декларацію про свої доходи за 2018 рік.

У Львові у заступника міністра є одна власна квартира. Ще однією Наталія Бойко володіла у спільній власності з батьками, а також братом і сестрою. У декларації Наталія вказала квартиру в столиці України, яка належить Державному підприємству «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв». Цією нерухомістю Бойко користується разом зі своїм батьком.

З рухомого майна чиновниця зазначила колекцію картин, що належать Андрію Бойко. Має авто Toyota C-HR 2016 року випуску, вартістю майже сімсот п'ятдесят тисяч гривень.

За роботу в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості в 2018 році чиновниця отримала п'ятсот тисяч гривень. Власного банківського рахунку у Наталії не вказано.

За останньою декларацією (01 січень 2019 - 03 жовтень 2019) - одна квартира в Києві, 101,1 кв. м. вартістю 5,4 млн. Судячи з деклаї, гроші дав батько, бо задекларовані від нього подарунки в готівці загальною сумою більше 5 млн. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: