Перші тролейбуси з кондиціонерами та роз'ємами для підзарядки мобільних вже у Львові (фото)

IMG_7061

Підприємство «Концерн Електрон» поставило 10 тролейбусів на замовлення Львова. Нові моделі громадського електротранспорту обладнані системою клімат-контролю, GPS-відстежування.

Також у салоні передбачено камери відеонагляду, зарядні USB-пристрої для телефонів і гаджетів і Wi-Fi-роутери.

Деталі щодо оснащення нових тролейбусів під час виїзного брифінгу у Львові сьогодні, 4 листопада, розповіли представники міської влади і підрядного підприємства.

«Останні два роки Львів дуже активно концентрується на тому, щоб оновити громадський транспорт у бік екологічності, - пояснює заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий. - Цьогоріч у травні підписали контракт з «Електроном». 10 тролейбусів – перша партія договору. Всього має бути 50 одиниць. Вся партія буде поставлена упродовж наспуного року. Ті тролейбуси, що вже отримали, запустимо на маршрути упродовж місяця».

Тролейбуси вже пройшли цикл випробувань, наразі документи на сертифікацію перебувають на оформленні.

«Оскільки проект - тендерний, йому також належить пройти процедуру прийняття банківськими структурами, - пояснює генеральний директор заводу «Електронмаш» Василь Пецух. - До кінця місяця бюрократія має закінчитися».

На думку Василя Пецуха, перевага нових тролейбусів полягає у сучасному оснащенні і підвищеному рівні безпеки.

«Пасажирські сидіння в салоні тролейбуса відлиті зі склонаповненого поліаміду - негорючого матеріалу. Кузови виконані з нержавіючої сталі з додатковим антикорозійним покриттям, - пояснює директор. – Крім цього, є клімат-конроль, USB-роз'єми для зарядки пристроїв, є WI-Fi, відеокамери. Оглядається зона в салоні таким чином, що водій може контролювати обстановку в салоні».

Тролейбуси радше застаріють морально, ніж фізично

Окрім охолодження в гарячу пору року, тролейбуси також оснащені нагрівальними елементами для забезпечення комфорту пасажирів у холоди. Пасажиромісткість – 105 місць, 35 з них призначені для сидіння.

«Термін служби – десятки років, - уточнює Василь Пецух. - Вони радше застаріють морально, ніж фізично. Нержавіюча сталь дуже міцна, корозії – нуль,  агрегати – німецькі, вони служать кілька мільйонів кілометрів».

Екологія, місцевий виробник, майбутнє

Виробник тролейбусів – львівське підприємство. У цьому ще одна перевага співробітництва з ПрАТ «Електрон», вважає міський голова Львова Андрій Садовий.

«Робочі місця у Львові, податки лишаються у Львові, продукція дуже якісна. Три в одному. Небо і земля, якщо порівнювати з тими тролейбусами, які є зараз на лінії, - зазначає мер. – Для міста стратегічно, щоб ми використовували електротранспорт. Невдовзі заберемо всі 50 тролейбусів і одразу замовляємо ще 100 одиниць за підтримки міжнародної фінансової корпорації. Очікуємо, що «Електрон» сертифікує електробус для німецького ринку. Якщо це відбудеться, ми зможемо зробити також закупівлю електробусів для Львова. У планах є купівля 100 автобусів з потужними двигунами. Робити це будемо спільно з Європейським інвестиційним банком. За наступні два роки Львів має отримати більше 250 одиниць громадського транспорту: якісних, потужних, габаритних».

Вартість одного тролейбуса – 213 тисяч євро. Нові тролейбуси планують запустити на найбільш завантажені маршрути. Зокрема йдеться про 29 та 33 маршрути.

Як зазначив очільник ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Свищо, новий транспорт має замінити поточний рухомий склад, який вичерпав термін експлуатації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: