У Кабміні порахували, в яку суму державі обходяться зарплати готівкою

2934b79-kurs-grivni

Близько 7% українців отримують заробітну плату готівкою. Комісії банку для обслуговування таких операцій обходяться державі у чималеньку суму.

Про це повідомив керівник Держстату України Дмитро Дубілет на своїй сторінці у Фейсбук.

«Тільки уявіть собі. 60 млн грн на рік витрачають центральні органи влади та обладміністрації на банківські комісії через те, що платять зарплату готівкою. І ще якусь суму, яку ми вже не рахували, на виплати за відрядження», - написав Дубілет.

За словами очільника Держстату, близько 7% співробітників отримують зарплату готівкою, а не на банківський рахунок.

Щоб заощадити 60 мільйонів, виплати співробітникам органів влади буде переведено у безготівкову форму. Це питання також стосується фінансової культури, вважає Дубілет.

«Ніякий cashless ми не побудуємо, якщо не почнемо з себе. 60 млн грн — це не така велика сума у масштабі всього бюджету. Але це — один з багатьох заходів, який ми робимо, щоб виконати сурові KPI по оптимізації бюджету, які ставить Володимир Зеленський та Олексій Гончарук.

До речі, як колишній банкір я знаю, що не можна сказати, що цим рішенням ми позбавили банки доходу. Для них робота з готівкою, навіть з комісією, — це також збиткова історія», - підсумував Дмитро Дубілет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: