У Львівській опері відзначили 30-ліття виходу УГКЦ із підпілля

У понеділок, 4 листопада, у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбулась Духовно-мистецька програма «Божий Агнець», присвячена 30-літтю виходу УГКЦ із підпілля та Блаженному священномученику Омеляну Ковчу.

Заходи відбулися у Львівському театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької. На початку святкової програми відбулося погашення марки, передає прес-служба Львівської облради.

Відтак Олександр Ганущин вручив нагороди Львівської обласної ради. За жертовне служіння в катакомбній підпільній Церкві, подвижницьку працю на ниві християнської духовности, активну громадську позицію та з нагоди 30-річчя виходу з підпілля Української Греко-Католицької Церкви відзначив:
Почесними відзнаками “Пам’яті блаженного священномученика отця Омеля Ковча”:
Ієромонаха Йосифа Будая, Чину Святого Василія Великого;
Ієромонаха Ігнатія Гнатіва, Чину Святого Василія Великого;
Ієромонаха Матея Гавриліва, Чину Святого Василія Великого;
Ієромонаха Ігнатія Корінця, Чину Святого Василія Великого;
Ієромонаха Севастіана Дмитруха, Студійського Уставу;
Ієромонаха Петра Гладія, Студійського Уставу.

Опісля голова облради отримав з рук архієпископа Львівської Української греко-католицької церкви Ігоря Возняка нагороду з нагоди 30-ліття виходу УГКЦ із підпілля.

Як відомо, від 16 жовтня до 12 листопада у Львові відбувається чимало заходів, які присвячені 30-літтю виходу Української Греко-Католицької Церкви з підпілля та вшанування 75-річчя відходу до вічності Праведного Митрополита Андрея Шептицького: екскурсії Митрополичими садами, у крипті архикатедрального cобору св. Юра, богослужіння, а також заходи у навчальних закладах, бібліотеках та культурних центрах міста

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: