У Львові донорами для онкохворих стала рекордна кількість містян

проект Сокол

Сьогодні команда проекту «Я, Ніна» вперше провела Red Brunch у Львові — збір крові для потреб онкохворих людей та волосся — для виготовлення перук дітям, які втратили власне через хіміотерапію. За майже тиждень від дня оголошення про ініціативу вдалося зібрати рекордну кількість охочих стати донорами — 150 донорів крові та 11 — волосся, тож реєстрацію довелося припинити достроково.

«Про Red Brunch я довідалася цілком випадково на презентації проєкту «Я, Ніна» в УКУ у вересні. Після того в Telegram-каналі до мене звернувся один із організаторів: мовляв, будуть таке робити, і чи не хочете приєднатися до Red Brunch у Львові. Дуже цікавою була динаміка того, як підключалися інші люди. Ця організація дуже швидко набрала обертів, визначили, хто за що відповідає. Мені насправді дуже приємно, це має так і відбуватись: якщо потрібно щось зробити — стали і разом зробили. Ми лише нещодавно в очі побачили один одного під час перших приготувань», — розповіла Катерина Кіт-Садова, - йдеться на сайті Львівської міської ради.

Захід відбувся в BankHotel Lviv, що на вул. Листопадового Чину, 8. На подію завітали і відомі українці, зокрема — ініціаторка та ідейна натхненниця проекту Яніна Соколова, музикант і фронтмен гурту «Друга Ріка» Валерій Харчишин.

Окрім донорства, є також можливість долучитися фінансово: зробити пожертву на фонд «Зелений слон», який допомагає здійснювати дитячі мрії по всій Україні, підтримати фільм «Яніна», або ж допомогти у замовленні виготовлення перук.

До слова, Red Brunch від проєкту «Я, Ніна» — це щомісячна подія, яка відбувається кожного першого вівторка місяця. Так, у Києві — це вже вп’яте, у Львові ж — вперше. За результатами чотирьох перших Red Brunch у столиці, 240 людей стали донорами крові, які разом врятували чи ще врятують 720 життів. Іще 17 людей віддали своє волосся на виготовлення перук для дітей, що втратили власне волосся через хіміотерапію. Реєстрацію на наступний Red Brunch, який відбудеться у перший вівторок грудня, розпочнуть незабаром.

Red Brunch у Львові відбувається у співпраці з організацією ДонорUA.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: