Заступник міського голови Ужгорода «віджав» у міста три земділянки і передав дружині

c,e

Унаслідок махінацій посадовця у громади міста було відчужено земельні ділянки, які призначені під житлову забудову.

Про це повідомляє відділ комунікації СБУ України у Закарпатській області.

Співробітники спецслужби встановили, що у 2014 році, будучи членом земельної комісії міськради, посадовець оформив на підставних осіб три земельні ділянки загальною площею 0,3 га. Пізніше землю було протиправно передано у  розпорядження його дружині, яка влітку цього року продала її своєму знайомому за 1 мільйон 200 тисяч  гривень.

У межах кримінального провадження у приміщенні Ужгородської міської ради та за місцями роботи і проживання фігуранта провадження проведені обшуки. Вирішується питання про оголошення заступнику голови міськради підозри у вчиненні злочину. Викриття зловживань посадовця проводилось спільно з територіальним управлінням Державного бюро розслідувань у Львові під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області.

Станом на 2014 рік на посаді заступника міського голови Ужгорода перебував Василь Гомонай. У листопаді 2018 року він написав заяву про звільнення, чому передувало відкриття низки кримінальних проваджень щодо незаконного відчуження нерухомого майна.

У декларації Василя Гомоная за 2018 рік вказано:

  • земельна ділянка розміром 1000 м2 в Ужгороді, що перебуває у власності дружини посадовця, Реган Діани Іванівни (набута у 2006 році);
  • земельна ділянка розміром 1000 м2 в Ужгороді, що перебуває у співвласності Василя Гомоная, Реган Діани та Реган Ганни Василівни (родинний зв'язок не вказано, ділянка набута у 2009 році);
  • земельна ділянка розміром 1146 м2 в Ужгороді, перебуває у власності Реган Діани (набута у 2018 році).
  • земельна ділянка розміром 757 м2, що перебуває у власності матері посадовця, Гомонай Марії Василівни;
  • житловий будинок розміром 100 м2, що перебуває у власності матері;
  • житловий будинок розміром 45 м2, що перебуває у спільній власності Василя Гомоная, його дружини, Реган Діани, а також (родинний зв'язок не вказано) Гомоная Василя Івановича.

Згідно з даними декларації, мати посадовця, Гомонай Марія Василівна, надала сину у безкоштовне користування земельну ділянку розміром 757 м2.

У 2018 році Гомонай Василь Васильович задекларував заробітньої плати на суму 38 тис 320 грн. Також Василь Гоманай працював на посаді доцента кафедри конституційного права та порівняльного правознавства ДВНЗ УЖНУ.

Дружина Гомонай Віталія, Реган Діана Іванівна, зайнята на посаді директора школи №7 Ужгорода. У 2018 році задекларувала доходу на суму 174 тис 933 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: