З початку 2019 року в Україні постраждали 208 журналістів — ІМІ

преса

З початку 2019-го року в Україні постраждали 208 журналістів безпосередньо через свою професійну діяльність. 147 випадків стосувались фізичної агресії.Про це з трибуни парламенту під час слухань щодо безпеки журналістів в Україні повідомила виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк, - повідомляє Громадське.

З початку 2019-го року в Україні постраждали 208 журналістів безпосередньо через свою професійну діяльність. 147 випадків стосувались фізичної агресії.
Про це з трибуни парламенту під час слухань щодо безпеки журналістів в Україні повідомила виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк, - повідомляє Громадське.

«За 10 місяців цього року в Україні постраждали 208 журналістів унаслідок своєї професійної діяльності... Я сама пройшла через побиття, через погрози, через публічний тиск, обшуки, допити, у мене вилучали ноутбук. Торік вибивали в офіс ІМІ. Я знаю, наскільки складно, коли ти не маєш сил, щоб іти далі, коли ти лежиш і розумієш, що мусиш встати, тому що розумієш, що якщо не ти, то хто? Для мене була дуже важливою підтримка колег і саму тому двері офісу ІМІ завжди будуть відкриті для журналістів. Ми з-під землі дістанемо ті броніки, ми знайдемо гроші на лікування, ми допоможемо колегам. І саме тому ми дуже ретельно і відповідально ставимось до барометра свободи слова. Із тих 208 кейсів, що я назвала, 147 стосувались фізичної агресії. Станом на сьогодні фізична агресія — є найбільшою проблемою для українських журналістів», — зазначила вона.

Романюк назвала 4 категорії журналістів, які страждають найбільше:

1.     Журналісти, що працюють в зоні ООС.

2.     Журналісти-розслідувачі

3.     Оператори і фотографи

4.     Регіональні журналісти

«Регіони – найгірші з точки зору безпеки журналістів. Зрозуміло, це окуповані території. Далі – Київ і область. На другому місці Одещина, третє розділили Волинь і Дніпропетровщина».

Романюк закликала представників влади звернути увагу на ці регіони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: