Депутати Львівської облради та активісти проведуть акцію протесту в Києві

IMG_6667

У п’ятницю, 15 листопада, Львівська обласна рада та зацікавлена громадськість проведуть акцію протесту в Києві з низкою вимог до центральних органів влади щодо належного реагування на події, які відбулися в м. Соснівка на Львівщині.

Про це інформує прес-служба Львівської облради.

Йдеться, зокрема, про вимогу відсторонити від займаної посади начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області – начальника кримінальної поліції Василя Віконського.

Початок акції протесту о 10:00 год. біля Міністерства внутрішніх справ (м. Київ, вул. Академіка Богомольця, 10). Після цього акція протесту продовжиться біля Офісу Президента (м. Київ, вулиця Банкова,11).

Як відомо, Львівська обласна рада прийняла рішення №884 від 24 вересня 2019 року «Про інформацію начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Львівської області за 2018 рік і 9 місяців 2019 року».

Цим рішенням депутати засудили силовий розгін 21 вересня 2019 року працівниками підрозділів «ТОР» ГУ НП у Львівській області та «КОРД» ГУ НП у Київській області мирних учасників протесту на залізничній станції Соснівка.

Окрім того, Львівська обласна рада звернулася до Президента України, Прем’єр-міністра України, Кабінету Міністрів України, Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ України та Голови Національної поліції України зокрема, з вимогою негайно провести службове розслідування за фактом перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів, встановити винних та притягнути їх до відповідальності, а також на час розслідування відсторонити від займаної посади начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області – начальника кримінальної поліції Василя Віконського.

Додамо, що 29 жовтня під час сесії Львівської обласної ради голова комісії з питань законності, правоохоронної діяльності, дотримання прав людини та військових проблем Михайло Дзюдзь поінформував про розгляд питання щодо подій, які відбулися в м. Соснівка на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: