До Львова привезли спільну виставку графіки двох польських професорів (фоторепортаж)

IMG_7461

Сьогодні, 7 листопада, у Львівській національній галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького відкрилась виставка графіки двох митців з Польщі.

Під патронатом Генерального Консульства Республіки Польща у Львові,в рамках VIII графічного конкурсу «Індекс імені Маріуша Казани», відвідувачам представили цикл графіки «BESTIARY» проф. Аґнєшки Цєслінської та проект проф. Кшиштофа Томальського «Big Bang. Genesis».

Мистецтву графіки притаманне висловлювання універсальних істин у вузько камерному форматі, що перетворює його на мову зрозумілу на підсвідомому рівні сприйняття. Сьогодні сучасні митці використовують за його посередництва як можливість звернення до минулого через сучасні фантасмагорії так і створення постмодерністських алюзій на авангардні течії. Їхнє поєднання відкриває нові грані мистецького пізнання та відкриттю істини, що знаходиться на міждисциплінарному перетині.

На створення циклу графік «Бестіарій» авторку Аґнєшку Цєслінську надихнули середньовічні бестіарії, що, були окремим літературним жанром, у якому світ природи існував у контексті анекдоту й алегорії, яка поєднує реальні події з породженими уявою середньовічних письменників фантасмагоріями.

Митець Кшиштоф Томальскі у проекті «Big Bang. Genesis» своєю творчістю торкається протилежних полюсів людської чулості й свідомості, шукає золотої середини, абсолютної істини, основи сутності. Ведучи своєрідний світоглядний діалог, рівномірно черпає як із гордо зростаючої науки й технології, так і з метафізичних концепцій давнього світу, які закоренилися у міфах, релігіях, філософіях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: