Стали відомі причини масштабної бійки футбольних фанатів у центрі Львова (відео)

2019-11-07 15.53.19 football24.ua 9e43e16a71b5

Українські футбольні вболівальники розповіли про причини масової бійки з французами вночі на площі Ринок у Львові.

Участь в нічній бійці взяли понад 100 осіб, заворушення тривали майже 2 години, пише Zaxid.net.

Вболівальник ФК «Олександрія» Артем розповів: «Вони перші почали цей конфлікт, ще у Франції. Ми були там на виїзді. І вони перші почали конфліктувати, постійно провокували нас, показували непристойні жести і матюкалися».

Також Артем додав, що це вже не в перший раз українські фанати б'ються з уболівальниками французької футбольного клубу «Сент-Етьєн»: «Вони вже билися раніше з уболівальниками з Дніпра і Києва, коли грали проти наших команд. Тому вже є певна історія протистоянь наших фанів і французьких».

Українські футбольні фани припускають, що провокації з боку гостей будуть і сьогодні на матчі Ліги Європи на «Арені Львів», де ФК «Олександрія» прийматиме французький «Сент-Етьєн». Гра проходить у Львові, оскільки тутешній стадіон відповідає вимогам УЄФА по матчах такого рівня, а рідний для «Олександрії» – ні.

А ось французи коментувати свої дії не хочуть. Коли журналісти підійшли до вболівальників «Сент-Етьєна», які брали участь в бійці, ті почали матюкатися на англійській мові. Один з них навіть замахнувся ногою, намагаючись вибити мікрофон з рук журналістів. Частина французьких фанів відразу втекла від камер, а близько 20 інших – продовжили стояти поблизу хостелу неподалік площі Ринок.

Додамо, за фактом бійки слідством відкрито кримінальні провадження – хуліганство,та  КК України та – погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу. Санкції статей передбачають покарання – позбавлення волі на строк до п’яти років. Нагадаємо, що 6 листопада, близько 23.15 до Галицького відділу поліції надійшло повідомлення про масову бійку в центрі Львова.  На місце події негайно були скеровані екіпажі Управління патрульної поліції, бійці спецпідрозділу ТОР, Управління поліції охорони, слідчо-оперативні групи та працівники інших підрозділів поліції Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: