Європейські банки хочуть відмовитися від Visa і Mastercard

6a88c0e9c583a31ba7223f60006b0fe43b4e8906

Кілька десятків європейських банків зайнялися спільною розробкою платіжної системи для заміни американських Visa і MasterCard. Ця ініціатива народилася в 2017 році і отримала назву PEPSI (Pan-European Payment System Initiative, «пан'європейська платіжна ініціатива»).

Як дізналося французьке новинне агентство від джерел в банківському секторі, за допомогою розробки можна буде керувати всіма видами безготівкових платежів. Спочатку PEPSI - не технічна, а політична ініціатива Європейського центрального банку, який задався питанням суверенітету платежів в Європі.

За два минулі з початку розробок роки погляд на питання про майбутнє електронних платежів значно змінився. Багато розбіжностей викликало питання застосування технології блокчейн, яка могла б замінити традиційні платіжні системи. Яка технологія ляже в основу PEPSI, поки не відомо.

До цього часу жодна фінансова установа офіційно не підтвердило свою участь у створенні нової платіжної системи. Однак джерела заявили про включення в роботу більшості французьких банків, а також німецького Deutsche Bank.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: