До кінця року у Львові 4 бібліотеки перетворять в медіатеки

73423472_3003405266341342_7435025651406471168_n

Мерія планує до кінця року завершити ремонт у бібліотеках на Сихові, та  вулицях Хмельницького, Миколайчука та Шевченка.

Про це під час засідання виконкому розповів заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

За його словами, зараз місто оновлює 8 бібліотек, частину з яких планують завершити вже цього року.

«Ми рухаємось в межах програми «Львів 2020», якою передбачено перетворення наших всіх бібліотек в медіатеки. Рухаємось за принципом максимальної децентралізації. Це говорить про те, що останні об’єкти, які ми відкривали, є на Сихові та Рясне. Зараз у нас в роботі є 8 об’єктів, 4 з яких маємо змогу завершити цього року. Мова йде про бібліотеку на Сихові, на вул. Б. Хмельницького, Миколайчука та Шевченка», - розповів Андрій Москаленко.

Він додав, що перший з цих чотирьох об’єктів — Lviv Open Lab, який є прецедентом для України. Це поєднання медіатеки та лабораторій на майже 1000 кв. м. Реалізовується у співпраці MakerSpace. Станом на сьогодні, роботи йдуть до завершення, встановлюється вентиляція в останній частині.

«Другий об’єкт, Сенсотека, є дуже знаковим для Львова, адже розташований у Стрийському парку. В нас були складнощі у виконанні робіт, адже це старовинна будівля, але зараз вже все добре. На цьому об’єкті ми зберігаємо автентичні двері і вікна, екстер’єр є одним з ключових елементів, адже ми працюємо з супутньою інфраструктурою. Ми робимо тут заміну мереж, проводимо капітальний ремонт, щоб впродовж багатьох наступних років до цього питання не повертатись. Наступна бібліотека знаходиться на вул. Б. Хмельницького. Тут дуже цікава концепція медіатеки, бо багато людей з сусідніх будівель приходять для обміну інформацію, не зважаючи на те, що бібліотека дитяча. На цьому об’єкті ми маємо дуже добру динаміку, зробили великий елемент реставрації. Дещо утруднене виконання робіт, оскільки бібліотека знаходиться на першому поверсі житлового будинку. До кінця року ми завершимо виконання робіт, але для цього нам потрібно додатково виділити 3 млн грн, адже підрядник працює в борг», - розповів  Андрій Москаленко.

Проект оновлення бібліотеки «Під Високим Замком» (вул. Богдана Хмельницького, 175) розроблений архітекторкою Ольгою Криворучко з врахуванням усіх побажань бібліотекарів та відвідувачів бібліотеки. Під час розробки проектно-кошторисної документації відбувалися зустрічі з громадою у форматі воркшопів та обговорень, на основі яких у проект вносилися зміни. Відповідно до проекту бібліотека отримає новий сучасний вигляд, багато світла і зелені, спеціальний подіум для театралізованих дійств та для відпочинку, багато зручних ніш для читання, вмонтованих в книжкові стелажі, спеціальну зелену гірку — для найменших відвідувачів. Простір оновленої бібліотеки буде максимально інклюзивним, буде мати ефективне зонування, ігровий куточок, зручні меблі.

У мерії також надали перелік бібліотек, в яких зараз відбувається ремонт:

Капітальний ремонт бібліотеки-філії № 18 на вул. У Самчука, 22 (Сенсотека) — тривають ремонтні роботи. Підрядник — ТОВ «ТІМ-БУД».

Капітальний ремонт бібліотеки-філії № 31 на вул. Т. Шевченка, 270-А — тривають ремонті роботи над фасадом, демонтовано зовнішні сходи, замінено старі вікна. До кінця 2019 року фасад мають завершити. Підрядник — ТОВ «ТІМ-БУД».

Капітальний ремонт бібліотеки-філії № 43 ЦБС для дорослих на вул. Стрийській, 79 — очікується експертний звіт, після чого буде розпочата процедура закупівлі і продовжено ремонтні роботи. Підрядник — ТОВ «Твоє-тепло».

Капітальний ремонт бібліотеки-філії № 17 на вул. Городоцькій, 285 (Іннотека) — до кінця цього року мають завершити ремонт фасаду будівлі. Підрядник — «Еталон-Ком».

Реконструкція бібліотеки-філії № 37 ЦБС для дорослих м. Львова на вул. І. Миколайчука, 1 — реконструкція бібліотеки та ремонт приміщень триває, замінено проводку. До кінця 2019 року буде влаштовано окремий вхід з пандусом, буде завершено ремонт певних приміщень. Підрядник — «ЖИТЛОІНВЕСТБУД-ЛВ».

Реконструкція приміщень ЦБС для дорослих на просп. Червоної Калини, 58 — перша частина приміщень завершена, реконструкція другої та третьої частини приміщень виконано на 50%. Роботи тривають, об’єкт планують завершити до кінця 2020 року. Підрядник — «Економбуд-ЛВ».

Капітальний ремонт Центральної дитячої бібліотеки на вул. Т. Окуневського, 3 — підписано договір з підрядником, при наявності коштів ремонті роботи будуть розпочаті цьогоріч. Підрядник — ФОП Лобай Роман Романович.

Загалом у місті працює 40 публічних бібліотек, підпорядкованих управлінню культури ЛМР, з яких 23 — це бібліотеки для дорослих, а 17 — для дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: