Найбільша тютюнова компанія країни поновлює виробництво у Прилуках після переговорів із Зеленським

Зеленський підпис2

Компанія British American Tobacco після переговорів з президентом Володимиром Зеленським заявила про поступове відновлення виробництва на своїй фабриці у Прилуках, яке було зупинено через ухвалений Верховною Радою законопроєкт № 1049 з нормою про державне регулювання торгової націнки на її товари.

Як повідомляє «Економічна правда», в компанії почули слова підтримки та гарантії від Зеленського, а також «запевнення про швидке вирішення проблеми, яка завдала шкоди нашій індустрії та економіці країни в цілому».

У пресслужбі Офісу президента повідомили, що сторони обговорили ситуацію на ринку.

«Президент наголосив, що тютюнові компанії є одними з найбільших платників податків, і податкові надходження зростають: за 9 місяців поточного року відрахування до бюджету збільшилися на 7,5% — майже до 30,5 млрд грн. Для України важливим є питання покращення бізнес-клімату та забезпечення прогнозованості державної політики й регулювання ринків. У пріоритеті — боротьба з монополіями і побудова конкурентних ринків», — сказано в повідомленні.

У зустрічі також брали участь глави і представники «Філіп Морріс Україна», «Джей Ті Ай» та «Імперіал Тобакко», виконавчий директор Європейської бізнес-асоціації (ЄБА) Ганна Деревʼянко, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, міністр фінансів Оксана Маркарова, глава Державної податкової служби Сергій Верланов, голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв і голова Комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: