Партія Вакарчука запропонувала вийти з мінських угод

2019-11-08 20.11.58 ua.112.ua 202286ea7c37

У партії вважають, що Україні потрібен час для того, щоб наростити економічний потенціал і вже після мати змогу витрачати засоби на повернення зруйнованих окупованих територій, а також людей

Партія Святослава Вакарчука «Голос» виступила із заявою, у якій запропонувала вийти із мінських угод та зосередитися на державних інтересах України. Про це повідомляється на сторінці партії у Facebook.

«Ми вважаємо, що єдиний ефективний шлях для України сьогодні — це вийти з мінських угод і заморозити ситуацію до посилення власних позицій. Ми боремося на два фронти — з Росією на зовнішньому фронті, з корупцією, слабкою економікою та неефективністю державних інституцій на внутрішньому. Поки що повернути Крим та Донбас на умовах, прийнятних для України, неможливо. Тому потрібно будувати країну, розвивати економіку і повертати свої землі, коли в нас буде достатньо сил, а міжнародна ситуація буде цьому сприяти», - йдеться у повідомленні.

У «Голосі»додали, що вважають Крим та частину Донецької та Луганської обл. – окупованою територією України, і не можна розглядати їх окремо одне від одного. Проте «сьогодні не існує реалістичного та швидкого шляху повернути ці території на умовах України: ані військового, ані дипломатичного».

У партії додали, що Росія не готова до конструктивної розмови вона продовжує політику, розпочату в 2014 році. Саме тому, стверджують у «Голосі», «час визнати реальність і вийти з мінських угод».

«При цьому не відходити ні на крок назад: ані на військовому, ані на дипломатичному фронтах. Але всі маємо зрозуміти: повернути Крим і частину Донецької та Луганської областей на наших умовах поки що немає можливості», - заявили у партії.

У партії додали, що Україна має перегрупуватись і зібрати сили, щоб повернути втрачені території та людей, які стали заручниками агресора.

«Ми маємо посилювати військову спроможність України і бути готовими переважити на свою користь силове протистояння, якщо раптом воно станеться завтра. Створювати стаціонарні військові бази, навести лад у ротації, інфраструктурі та забезпеченні армії», - йдеться у заяві.

Також у партії прокоментували можливу втрату дії санкцій Заходу проти Росії, переважна більшість яких введена саме у зв'язку із невиконанням Мінська.

«А щодо санкцій — не треба розповідати нам про їх втрату. Якраз виконання мінських угод веде до їх зняття. Ми втратимо і санкції, і суверенітет», - заявили у "Голосі".

У «Голосі» вважають, що Росія поверне Україні заміновану територію, безробітних та незабезпечених житлом людей.

«Україна повинна накачати економічні м'язи. Агресор не поверне нам забезпечених житлом і роботою людей, квітучі сади і розміновані поля. У нас попереду дуже багато важкої роботи з відновлення, на яку нам має вистачити економічних сил. Для цієї підготовки теж потрібен час. Процвітаюча економіка та заможні громадяни — найкращий аргумент правильності нашого шляху», - заявили у партії.

Там підсумували, що Україна має зосередитись на державних інтересах: зупинитися, навести лад, зібрати сили і спланувати мир на своїх умовах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: