Розведення у Петрівському почнеться 8 листопада, якщо не зірвуть бойовики

розведення військ

Дзеркальне розведення сил і засобів у Петрівському має розпочатися у п’ятницю з 12.00, якщо його не зірвуть бойовики, повідомили на брифінгу командування ООС 8 листопада

, -йдеться на Українській правді.

«Сьогодні о 12.00 ми запустимо білу ракету, що сигналізуватиме противникам про нашу готовність, якщо ворожа сторона не відповість таким же сигналом, можна буде вважати, що противник зірвав не тільки процес розведення, а й порушив міжнародні угоди».

За словами Кравченка, наразі немає підтвердження бойовиків про готовність до розведення.

Він нагадав, що 4 листопада бойовики заявляли, що готові до розведення, проте 30 жовтня у Петрівському фіксували обстріли, тому відвід військ відклали, доки не буде дотримано 7-денного режиму тиші.

Командування ООС наголошує, що розведення має бути дзеркальним. Якщо терористи відмовляться від розведення 8 листопада, то і підконтрольні уряду війська не будуть починати розведення.

Водночас, представники «ДНР» повідомили місію ОБСЄ про готовність поновити процес відведення військ у Петрівському 9 листопада.

Війська ООС мають відійти на 1 км від своїх позицій як і бойовики.

Практичне розведення триватиме три дні.

Розведення у Петровському спершу планувалося на 4 листопада, але його відклали – й сподівалися почати процес 8 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: