Справа Дубневича абсолютно «перспективна», - Рябошапка

Рябошапка2

У справі Ярослава Дубневича не було ні тиску, ні спроб домовитися. Генеральна прокуратура вивчала матеріали понад місяць, адже їх у цьому провадженні доволі багато.

Про це прокурор Руслан Рябошапка заявив в ефірі програми «Що це було?» на телеканалі 24.

Він заявив, що справа видається доволі простою, але обсяг доказів великий і складний.

«Врешті-решт, ми зрозуміли, що там справа абсолютно перспективна і є достатньо доказів не лише для того, щоб висунути підозру та почати процес притягнення до кримінальної відповідальності. Але й щоб успішно його завершити», – повідомив Рябошапка.

Нагадаємо, генпрокурор Руслан Рябошапка вніс до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата Ярослава Дубневича. За даними Рябошапки, матеріали справи щодо Дубневича стосуються двох епізодів: неправдивого декларування та закупівель для «Укрзалізниці».

31 жовтня Рада зняла недоторканність із нардепа Дубневича і дала згоду на його затримання і арешт.

2 листопада Вищий антикорупційний суд відмовив в арешті і обрав запобіжний захід Ярославу Дубневичу - 100 млн грн застави. Також нардеп зобов'язаний здати паспорти і носити електронний браслет.

Захист вирішив оскаржити цей запобіжний захід в апеляції. Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відправила Дубневича в СІЗО з правом застави в 90 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: