Львівські підприємства оштрафували за неоформлених працівників на 876 330 гривень

штраф-800x445
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

У жовтні ГУ Держпраці у Львівській області за порушення  вимог абзацу 2 частини 2 статті 265 Кодексу законів про працю України винесено 4 постанови про накладення штрафних санкцій на загальну суму 876330 гривень.

Про це інфромує ГУ Держпраці у Львівській області.

Йдеться про порушення, що стосуються належного оформлення трудових відносин із 7 працівниками. Вони працювали в закладах громадського харчування, торгівлі та на транспорті.

Нагадаємо, 31 серпня набрав чинності новий порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, яким передбачено, що у випадку усунення порушення у встановлений інспекторами праці строк фінансова санкція до суб’єкта господарювання не застосовується. Однак, за використання праці неоформлених працівників заходи щодо притягнення суб’єкта господарювання до відповідальності вживаються одночасно із внесенням припису незалежно від факту усунення цього порушення.

До слова, з початку року Головним управлінням Держпраці у Львівській області за використання незадекларованої праці оштрафовано 42 суб’єкти господарювання на загальну суму 14 190 660 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: