У Польщі затримали одного з лідерів УНА-УНСО

74577929_463020791234696_1787553989751996416_n
Фото: Рух Опору Капітуляції

Сьогодні в Польщі затримали відомого добровольця, учасника війни з російськими окупантами, заступника командира УНСО і одного зі співзасновників РОК Ігоря Мазура "Тополю".

Про це повідомляє Рух Опору Капітуляції.

"Ми робимо все можливе, аби допомогти нашому побратиму. Але в цій ситуації рішучу позицію повинна зайняти наша держава, за свободу, незалежність,територіальну цілісність якої друг Тополя змагався не один десяток років" - йдеться в дописі.

В "Русі" вимагають МЗС втрутитися в ситуацію і сприяти негайному звільненню Ігоря Мазура, а польську сторону закликають припинити виконувати російські інструкції, адже Москва це не оцінить.

"Може статися, що російська сторона чинитиме з польськими громадянами так само, як польська вчинила з Ігорем Мазуром" - додають на сторінці "Руху".

У свою чергу, Людмила Денисова у Фейсбуці повідомила, що до затриманого не допускають українського консула та не надають адвоката.

У понеділок, 11 листопада, в місті Холм буде вирішуватися питання про взяття нашого колеги під варту з метою екстрадиції в Росію.

"Закликаю Міністерство закордонних справ максимально сприяти звільненню Ігоря Мазура — українського громадського активіста та учасника російсько-української війни на Донбасі" - пише Денисова.

Омбудсмен звертається до представників ЗМІ з проханням максимально допомогти поширити інформацію, аби не допустити судилища та видачі Ігоря Мазура Російській Федерації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: