Львівщина поїде швидше: як планують покращити трафік

IMG_7790-696x464

Дороги Львівщини можна розвантажити зменшивши кількість світлофорів, і облаштування замість них кільцевих розв’язок.

Так вважає начальник служби автомобільних доріг у Львівській області Руслан Кандибор. На його думку, світлофори, які зупиняють рух, навіть на лічені секунди, створюють величезні корки, а кільцеві розв’язки – навпаки забезпечують безперервний рух.

«Я вважаю, що світлофори треба забирати, забирати ліві повороти. І створювати кільцеві розв’язки. Нехай вони будуть з розривом у п’ять кілометрів. Але ми можемо таким чином покращити трафік і підвищити безпеку руху», – каже Руслан Кандибор.

Цьогоріч на Львівщині було облаштовано розв’язки біля села Давидів, на перетині доріг Київ-Чоп та Мукачево-Івано-Франківськ, на заїзді до міста Жовква та на виїзді зі Львова з кільцевої дороги  в бік Сокільників.

«Хто заїжджав до Жовкви, той знає, що на цій дорозі не потрапити у ДТП було неможливо. А тепер там є розв’язка і жодних аварій. Те саме стосується і інших кільцевих розв’язок. У нас в області вони не робилися ще з кінця 60-70 років минулого століття», - додає начальник служби.

Щодо кільцевої дороги навколо Львова, то її планують, наскільки це можливо, розширити.

«Сьогодні на кільцевій дорозі біля Львова, на ділянці Зубра, Стрийська розв’язка і до Миколаєва налічується 27 тисяч автомобілів за добу За останні 10 років кількість автомобілів на цій дорозі збільшилася на 40%. Звичайно нам потрібний північний обхід, але якщо ми приведемо в належний стан ті дороги, які в нас є, це дозволить нам скинути трафік хоча б до 20 тисяч»  – каже Руслан Кандибор.

За його словами, загалом об'їзна дорога має понад 40 кілометрів, тому розширити її повністю – нереально, але це можна робити поступово, на окремих ділянках.

«Плани є такі, що цю дорогу треба на 70% розширити. Ми зможемо це зробити поточними ремонтами, такими поступовими ділянками, але паралельно треба займатися проектом щодо самої реконструкції, капремонту, необхідно буде облаштувати дворівневі розв'язки» - каже Руслан Кандибор.

Розширювати об’їзну дороги почали вже цього року.

«Зробили два кілометри додаткової смуги на підйомі в найбільш проблемній ділянці від села Зубра до розв'язки на Стрийській і сьогодні вже маємо ефект від цього. На наступний рік пропонуємо збудувати додаткову смугу від Зубри, а саме ресторану «Рафаель» до розв'язки в  Пасіках-Зубрицьких, це допоможе розвантажити цю дорогу», - розповідає  начальник служби.

Загалом, на Львівщині налічується 1867 км доріг. Цьогоріч, на їхній ремонт було виділено 1 млрд 414 млн грн. Зокрема, на поточний дрібний ремонт цього року було передбачено  368 млн. грн. За ці кошти облаштували кільцеві розв'язки при в'їзді у Жовкву, на виїзді зі Львова до села Сокільники, відремонтували 4 мостові переходи та встановили 10 км бар'єрного огородження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: