Рада прийняла в першому читанні законопроект про врегулювання видобутку бурштину

Бурштин

Відповідне рішення підтримали 342 нардепи.Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроект №2240 про врегулювання видобутку бурштину.

Відповідне рішення підтримали 342 нардепи.

Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроект №2240 про врегулювання видобутку бурштину.

Відповідне рішення підтримали 342 нардепи.

Зокрема, пропонується доповнити Кримінальний кодекс статтею 240, згідно з якою незаконний видобуток, збут, придбання і перевезення бурштину караються штрафом від 3 до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів (51 тис. - 17 тис. гривень).

Також може застосовуватися захід у вигляді обмеження волі на термін від 3 до 6 років або позбавлення волі на той самий термін з конфіскацією майна.

Ті самі дії, вчинені повторно або у великих розмірах, або на територіях чи об'єктах природно-заповідного фонду, караються позбавленням волі на термін від 4 до 7 років з конфіскацією майна.

Крім того, законопроект пропонує врегулювати відносини щодо користування надрами з метою видобутку бурштину, припинення незаконного видобутку бурштину, зростання рівня життя населення в місцях видобутку бурштину, забезпечення охорони навколишнього природного середовища та рекультивації земель.

Нагадаємо, Кабмін завершив підготовку законопроектів про бурштин наприкінці вересня. При цьому законопроект про кримінальну відповідальність за незаконний видобуток або переміщення бурштину через кордон вніс президент Володимир Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: