У міській дитячій лікарні облаштували «Книжкову палату» для діток

книжки Орлика

На базі реабілітаційного відділення КНП «Міська дитяча клінічна лікарня м. Львова» реалізували благодійний проект «Книжкова палата». Зокрема, у стаціонарі лікарні створили бібліотечний пункт, щоб маленькі пацієнти могли читати цікаві для них книги, перебуваючи на лікуванні.

Про це інформують у Львівській міській раді.

«Сьогодні ми відкриваємо новий структурний підрозділ, який покликаний не лікувати, не діагностувати, а прикрасити та покращити перебування дітей в нашій лікарні. Після процедур дитина може прийти прочитати книжку, відволіктися від своєї хвороби, що сприятиме поліпшенню психологічного стану та духовному розвитку дитини. Зараз у бібліотеці виставлено понад 1500 книжок українською мовою для різних вікових категорій» — розповів Володимир Зуб, керівник управління охорони здоров’я ЛМР.

Проект реалізувало київське товариство «Книгооборот» за сприяння Українського Культурного фонду. Зокрема «Книгооборот» для бібліотечного пункту безкоштовного надав 1580 сучасних українськомовних книжок, книжкові шафи, столи для читання, стільці, а також подарункові набори для дітей, в які входять блокноти, ручки, фломастери та футболки. Загальна вартість переданих для бібліотечного пункту книг та майна складає 260 тис грн.

Головна ідея проекту — забезпечення вільного доступу дітей до читання, які перебувають у лікарнях. Це інноваційні форми підтримки читання — створення бібліотечних пунктів у дитячих стаціонарах, щоб забезпечити максимально сприятливі умови для перебування дитини на лікуванні.

Також у межах «Книжкової палати» відбулось літературне читання з сучасною українською письменницею Юлією Чернінською, авторкою двох дитячих книг — «Лицар Смарагдієвого ордену. Люмберн» та «Лицар Смарагдієвого ордену. Інквізитор».

«Такий проект є дуже важливим, я кажу це не тільки як письменниця і мама, а як доросла людина, яка колись була дитиною і лежала в лікарні. І якби тоді там була така палата, час минав би набагато швидше для мене. Це надзвичайно хороша ідея», — зауважила письменниця.

На охорону материнства і дитинства — а це для міської дитячої клінічної лікарні, міського клінічного пологового будинку № 1 та пологового відділення 3-ї міської клінічної лікарні, з різних джерел фінансування (і бюджетні кошти, і позабюджетні) інвестовано майже 15 млн. грн. (з них 9,2 млн. грн. — на придбання обладнання, та 5,6 млн. грн. — на ремонтні роботи).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: