У раді зафіксували новий випадок кнопкодавства

5d2c76ff0231d

На неперсональному голосуванні спіймали нардепа від ОПЗЖ, який є співавтором законопроекту про кримінальну відповідальність депутатів за кнопкодавство.

На засіданні Верховної Ради у вівторок, 12 листопада, нардепа з фракції Опозиційна платформа - За життя Василя Німченка викрили у кнопкодавстві. Як повідомляє рух ЧЕСНО, це четвертий факт кнопкодавства в парламенті 9-го скликання.

Повідомляється, що Німченко натиснув на дві кнопки «за» під час голосування за основу законопроекту №2299 щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти.


У ЧЕСНО зазначають, що цей депутат є співавтором законопроекту 1127 про кримінальну відповідальність депутатів за кнопкодавство. Зокрема, йдеться про позбавлення волі на термін до 2 років за повторне неперсональне голосування.

При цьому під час голосування за даний законопроект 24 з 44 парламентаріїв ОПЗЖ утрималися, а «за» проголосували тільки п'ятеро членів цієї фракції: Німченко, Тарас Козак, Микола Скорик, Вадим Столар і Нестор Шуфрич.

За інформацією руху, для Німченка це вже не перше кнопкодавство: нардеп не рідше одного разу порушив процедуру особистого голосування у Верховній Раді 8-го скликання.

Зазначимо, до цього за час роботи Ради дев'ятого скликання зафіксували три випадки кнопкодавства. Першим у порушенні викрили нардепа мажоритарника-самовисуванця з Донецької області Олександра Ковальова. Також на кнопкодавстві попалися "слуги народу" Сергій Литвиненко та Олена Копанчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: