Олексій Гончарук доручив вирішити проблему з опаленням на Львівщині вже до вихідних

IMG_7926

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук прибув до Львівської області через зрив опалювального сезону в Новояворівську та Новому Роздолі. Разом із ним кризові міста відвідали голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв та голова Львівської ОДА Маркіян Мальський.

Після наради глава уряду, на брифінгу наголосив журналістам, що вважає зрив опалювального сезону в Новояворівську та Новому Роздолі наслідком безгосподарності та, ймовірно, шахрайства приватних компаній, що досі керували місцевими ТЕЦ: «Ми будемо звертатися до правооохоронних органів для того, щоб вони розслідували (а там були кримінальні справи), поновили ці розслідування і розібралися, що відбувалося і чому людям не виплачували зарплату».

Борги зі заробітної платні Гончарук назвав головною проблемою. Люди відмовляються виходити на роботу й подавати в будинки тепло. Вирішення обіцяють знайти завдяки співпраці з «Нафтогазом України»: «Ми зараз поговорили з трудовим колективом і запропонували їм такий підхід: ці об’єкти мають бути від цієї приватної компанії передані державній компанії «Нафтогаз», яка є стабільною, яка може платити людям нормальну заробітню платню, яка гарантовано не буде допускати протермінувань. Ми поговорили з людьми, «Нафтогаз» залишив тут своїх представників для того, щоб домовитись з людьми про нові умови роботи. Коли контракти будуть підписані і перші кошти будуть заплачені, люди готові приступити до роботи і дати місту тепло. Це питання днів якихось. Я поставив завдання, щоб це питання було вирішено… ну максимум до вихідних».

Натомість ситуацію в Новому Роздолі прем'єр назвав ще складнішою: «Там є ще й проблеми з комунікаціями. Безгосподарність і навіть, я сказав би, злочинне недбальство призвело до того, що мережі не готові до того, щоб давати тепло. Навіть якщо ми домовимося з людьми, щоб вони вийшли на роботу, все одно систему потрібно кілька днів готувати».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: