Прем’єр розповів, хто відповість за борги і зрив опалювального сезону у Новому Роздолі та Новояворівську

IMG_7901

За результатами нинішньої поїздки прем’єр-міністра Олексія Гончарука буде дана оцінка роботі кожного чиновника, хто відповідав за регіон.

Про це сказав глава Кабінету Міністрів.

«Відповідальність за борги є з двох сторін – по-перше, це приватний суб’єкт. І ми уже поставили питання перед правоохоронними органами для того, щоби вони оцінили цим діям. Очікуємо, що будуть порушені кримінальні провадження, люди будуть опитані, буде зібрана необхідна інформація, і у встановленому законом порядку цим діям буде дана оцінка. Але, очевидно, цього недостатньо. У нас є державний орган, який називається АРМА. Саме вони обрали цього управителя. Тому ми сьогодні уважно це вивчаємо, оскільки є підозри, що це рішення було сумнівним. Компанія, яка була обрана на цьому конкурсі, очевидно, не виглядала так, що може взяти на себе ці функції. Не хочу забігати наперед, але ми у будь-якому випадку будемо розглядати кадрові рішення по АРМА», – сказав Олексій Гончарук.

За його словами, у більшості міст проблеми вдається вирішити дистанційно.

«Ми кожного тижня проводимо наради, щоби зрозуміти, що відбувається. Кожного тижня нам доповідали про певний прогрес. Про те, що є домовленість з приватною компанією і все буде добре, борги погасять. Ми сюди приїхали, бо проблема не вирішилися, але її ще не пізно вирішити. Питання насамперед полягає у тому, щоби виплатити людям зарплати. Воно може бути вирішене протягом кількох днів», – заявив прем’єр-міністр.

І додав, що за результатами нинішньої поїздки буде дана оцінка роботі кожного чиновника, хто відповідав за регіон.

«Станом на сьогодні, на мою суб’єктивну думку, очільник облдержадміністрації зробив усе від нього залежне, щоби ситуацію вирішити. Проблему я бачу в іншому. Що цими об’єктами управляла незрозуміла структура, яка дивно себе поводить, і, на мою суб’єктивну думку, по ній має бути відкрите кримінальне провадження. Тому що заборгованості із заробітної плати, заарештовані рахунки на порожньому місці не з’являються. Це підстава, щоби правоохоронні органи звернули на це увагу. Але це інша розмова і вона значно довша. Ми не можемо чекати. Нам потрібно максимально швидко вирішити це питання», – резюмував Олексій Гончарук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: