Справа MH17: слідство оприлюднило нову розмову бойовиків

flickr_com_osce_smmu_id19353_650x410_3_650x410

Слідчі оприлюднили розмову бойовика з неідентифікованою особою.

Міжнародна слідча група (JIT) оприлюднила записи розмови одного з бойовиків з невстановленою особою на початку липня 2014 року, незадовго до катастрофи рейсу MH17. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Youtube-канал слідства.

Так, JIT оприлюднила розмову бойовика, який представився «комендантом Макіївки», з неідентифікованою особою, вищою за статусом. Невстановлена особа повідомила бойовику, що «сюди прибувають люди з повноваженнями від Шойгу (міністр оборони Росії - ред.), і всіх місцевиї польових командирів викидають з підрозділів».

Крім того, ця ж невстановлена особа вказувала бойовику, що він буде «підкорятися міністру оборони «ДНР» Стрєлкову (Ігор Гіркін - ред.), а головнокомандувачем буде (Олександр - ред.) Бородай». Він уточнив, що Гіркін буде безпосередньо підпорядкований Бородаю.

Нагадаємо, раніше в міжнародній групі журналістів-розслідувачів Bellingcat заявляли, що у справі про катастрофу рейсу MH17 можуть з'явитися нові підозрювані. У Bellingcat відзначали, що вони добре обізнані, яка саме структура привела до катастрофи МН17.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: