Райффайзен банк Аваль внесе заставу за Писарука

Pysaruk-860x580-c-1

Райффайзен банк Аваль внесе заставу за главу правління Олександра Писарука у зв'язку з обранням судом такого запобіжного заходу.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку.

«Сьогодні Вищим антикорупційним судом прийнято рішення про обрання запобіжного заходу для Олександра Писарука у вигляді застави. Райффайзен банк Аваль повідомляє, що виконає всі необхідні дії із внесення застави згідно з вимогою суду», — повідомила пресслужба.

За словами голови наглядової ради Райффайзен банку Аваль Мартіна Грюлля, Писарук буде і надалі працювати на посаді голови правління Райффайзен банку Аваль.

«Ми переконані, що всі підозри про неправомірні дії будуть зняті з Писарука найближчим часом і що він завжди дотримувався найвищих професійних та етичних стандартів, працюючи як в Райффайзен банку Аваль, так і протягом багатьох років в МВФ та інших міжнародних інституціях», - сказав Грюлль.

Вищий антикорупційний суд визначив для експершого заступника Нацбанку Олександра Писарука запобіжний захід у вигляді застави у 5 мільйонів гривень.

11 листопада НАБУ заявило про затримання 7 осіб за підозрою у заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого Національним банком у 2014 році ПАТ «ВіЕйБі Банк».

Причина — можливі зловживання у справі щодо збанкрутілого банку Олега Бахматюка.

Олександр Писарук в 2014-2015 роках працював першим заступником глави Національного банку і відповідав за банківський нагляд. Тоді НБУ очолювала Валерія Гонтарєва.

У жовтні 2014 року Нацбанк виділив ВіЕйБі Банку стабілізаційний кредит на суму 1,2 млрд грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: