В ЛКП «Лев» тепер можна оформити сертифікат для виїзду з твариною за кордон

DSC00339

У Першій комунальні ветеринарній клініці, що діє на базі ЛКП «Лев», з’явилась нова послуга — господарі тварин зможуть оформити та отримати сертифікат для виїзду з твариною за кордон.

«ЛКП «Лев» - унікальне підприємство, аналогів якому немає в Україні. Воно надає великий спектр послуг для тварин, зокрема, проведення операцій, лікування, чіпування і навіть стоматологія. До того ж, тут є унікальна послуга — банк крові для тварин. Уже є 40 донорів для тварин, які можуть і здають кров для інших чотирилапих, якщо вона необхідна для проведення операцій. Цією послугою вже скористались 68 тварин. А близько двох тижнів тому з’явилася нова послуга, яку надає ЛКП «Лев», - видача сертифікатів на виїзд за кордон», - каже заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Завідувач клінікою Андрій Пінчук пояснює, - для того, щоб перетнути кордон з твариною потрібно перед тим пройти низку процедур.

«Потрібно мати паспорт міжнародного зразка, який видається на вул. Промисловій, 9, у державній лікарні ветеринарної медицини. Після цього потрібно зробити чіпування для ідентифікації тварини. Далі повинна бути вакцинація від сказу, потрібен місяць, щоб в організмі сформувався імунітет , після цього забирається кров і відсилається у сертифіковану лабораторію у Київ. Вони досліджують, чи є необхідна кількість антитіл в крові. Тоді видається сертифікат», - пояснює Андрій Пінчук.

Зоозахисниця Орися Терлецька розповідає, що раніше всі ці процедури робилися в різних установах.

«Щоб взяти собаку за кордон, треба було оббігати дуже багато інстанцій. Треба було піти в різні установи, зробити різні аналізи. В одній клініці – вакцинацію, в іншій чіпування. Це займало багато часу і зусиль. Сьогодні це все можна зробити в одному місці. Нещодавно дівчинка зі США знайшла песика в Івано-Франківській області. Так сталося, що вона була змушена його залишити тут, але не витримала розлуки і попросила допомоги, щоб його відправити до неї. Ми звернулися в ЛКП, нам зробили усі сертифікати і вчора собачка приземлилася в Чікаго», - розповідає зоозахисниця Орися Терлецька.

Директорка ЛКП «Лев» Оксана Кошак каже, що Україна є неблагополучною країною щодо сказу і тому до наших тварин особливо прискіплива увага при перетині кордону.

«Тому дуже важливо мати цей сертифікат, який говорить про те, що ваша тварина є вакцинованою  і в неї вже виробилися антитіла до сказу. Ми вже два тижні тестуємо цю послугу і нам було цікаво подивитися чи справді людям вона потрібна. Ця послуга раніше надавалася з великою затримкою. Ми хочемо збільшити можливість отримання сертифікату щоб прийти і в зручних умовах здати  кров і отримати сертифікат на руки. І ми були приємно подивовані, що хоча ми публічно  ще про це не оголошували, у нас вже 12 людей скористалися цією послугою і отримали  сертифікати», розповідає Оксана Кошак.

Вартість послуги становить 3392 гривні.

«Ми встановили демократичну ціну. Сам аналіз є дорогий, це затрати на забір і безпечне транспортування крові в Київ. Ми робили мінімальну рентабельність, тому ціна трохи нижча ніж в інших закладах», - каже Оксана Кошак.

Для того, щоб отримати сертифікат, необхідно записатися на процедуру з понеділка по п'ятницю (з 9:00 до 19:00 год.) за телефоном: 068−53−54−545 та після прослуховування автовідповідача натиснути 2.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: