«Абсолютна дурість»: Порошенко повернувся з-за кордону і прокоментував підозру

160486

П’ятий президент Петро Порошенко повернувся в Україну з Туреччини через оприлюднення Держбюро розслідувань підозри йому.

Про це Порошенко повідомив у Facebook.

«Щойно я почув феєричну дурість, яку оприлюднив голова ДБР», — написав він.

Він зазначив, що скасував низку зустрічей у Туреччині і одразу повернувся в Україну, аби показати, що його «не залякати».

«Ця справа не має юридичної ваги, це зрозуміло навіть юристу-першокурснику. Звинуватити п’ятого президента України в захопленні державної влади — це смішно. Кури сміються», — сказав Порошенко.

Екс-президент упевнений, що за цією справою проти нього стоять люди з команди Януковича, «яка з’являється зараз не тільки у своїх телеграм-каналах, але і в органах влади».

18 листопада Державне бюро розслідувань направило до Генеральної прокуратури проєкт підозри п'ятому президенту України Петру Порошенку.

Проєкт підозри стосується можливого неправомірного впливу на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя у березні-травні 2019 року.

Зазначимо, що ймовірні зловживання попереднього президента полягають у призначенні ним двох членів Вищої ради правосуддя поза правилами та процедурою.

10 квітня Порошенко отримав перелік із рекомендованих до призначення осіб у члени Вищої ради правосуддя. Не вистачало двох людей. І замість повторного конкурсу тодішній президент видав указ, яким змінив процедуру призначення членів ВРП: якщо комісія не обирає членів, то їх одноосібно призначає президент.

Так, Порошенко призначив членами ВРП Андрія Василенка і Михайла Ісакова. Сталося це 13 травня — за 6 днів до складення присяги Зеленським. Провадження за цими фактами ДБР почало теж за заявою Портнова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: