«Ми пропадемо у Львові», – мешканці Сокільників під ЛОДА вимагали дозволити їм створити ОТГ

DSC00345

Мешканці прилеглих до Львова сіл – Сокільники, Годовиця і і Басівка – прийшли під стіни ЛОДА, вимагаючи від чиновників надати позитивний висновок про спроможність Сокільницької ОТГ.

Нагадаємо, що Сокільницької ОТГ у перспективному плані створення об’єднаних громад області немає. Згідно з планом, який розробила міжвідомча група при ЛОДА та погодило Міністерство розвитку громад та територій, Сокільники мають увійти до Львівської ОТГ, а Басівка та Годовиця – до Пустомитівської.

Це обурило місцевих мешканців. У повідомленні «Страйкового комітету Сокільницької  громади» про сьогоднішній пікет вказується, що Сокільники неодноразово декларували і скеровували  до ЛОДА звернення, в яких висловлювались категорично проти примусового приєднання до Львова.

«Громада Сокільників виконала всі умови для добровільного об'єднання з громадами Басівки та Годовиці і 6 листопада 2019 року були подані документи для отримання відповідного висновку до ЛОДА. Ми найбільш економічно спроможна територіальна громада Пустомитівського району, з найбільш розвиненою інфраструктурою, і саме тому об'єднуємось з завідомо біднішими від нашої громадами, щоби дати можливість розвинути потенціал Басівці і Годовиці, дати цим громадам право на якісні та доступні публічні послуги. Саме для цього на межі наших громад вже сьогодні будується надсучасна школа на 660 учнів, ще до фактичного об'єднання», – йдеться в повідомленні.

Сьогодні пікетувальники підтвердили своє небажання приєднуватися до Львова.

«Ми дуже любимо Львів, ми всюди – і в Україні, і за кордоном – кажемо, що ми зі Львова. Але треба розуміти, що в мільйонній громаді Львова, Сокільники – це ніщо. Це жодного депутата. Мільйонне місто і 7,5 тисяч сокільницьких людей. Ми пропадемо, як пропала Хуторівка та інші села. Це попереджувальна акція. Ми готові до боротьби, бо ми згуртоване село і будемо боротися всіма методами за наші права», – заявив сільський голова Сокільників Тарас Сулимко.

Він передав першому заступнику голови ЛОДА Василю Лозинському пакет документів з підписами 2,5 тисяч мешканців Сокільник.

«Ми маємо економічно прорахувати чи така громада зможе функціонувати. Висновок ми розглянемо у середу. Після цього готуємо розпорядження про відповідність або невідповідність. Якщо будуть якісь зауваження, то кожен пункт описується, щоби громада могла його опрацювати і ще раз подати на отримання позитивного висновку. Я був би дуже радий, якби Сокільницька ОТГ буда першою, якій все затвердили з першого разу. Але це залежить від того, як ви підготували документи», – заявив пікетувальникам Василь Лозинський.

Цікаво, що у тому ж повідомленні про пікет анонсувалися радикальні дії, якщо влада не прислухається до вимог протестувальників.

«У випадку подальшого ігнорування законних прав об'єднаної громади сіл Сокільники, Басівки та Годовиці, громади готові блокувати не лише ключові автошляхи, які проходять через Сокільники, а й створити «нельотні» умови для Львівського аеропорту імені Данила Галицького, що також частково знаходиться на території села Сокільники, а також будемо змушені розглянути можливість припинення роботи насосної станції, яка знаходиться на території села Сокільники і постачає воду Львову», – йшлося у повідомленні.

Втім під час пікету про такі  радикальні дії не йшлося. .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: