Пристайко не виключає електронне голосування для переселенців з Донбасу

_109653007_848339

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що для тимчасово переміщених осіб можливо застосувати електронне або дистанційне голосування на виборах на Донбасі.

Про це він сказав в інтерв’ю РБК-Україна.

«Хотілося б, щоб участь у них брали всі, в тому числі переміщені особи. Можливо, для них потрібно застосувати електронне або дистанційне голосування. Як взяти, чисто логістично, два мільйони людей і повернути їх? Куди повернути, якщо їх будинки зруйновані? Вони точно хочуть повертатися? А ті, хто виїхав у Росію, Білорусь або на заробітки в Європу, ми їх по одному будемо назад повертати? Найпростіше прикритися інструкціями і порядками і говорити, що все це неможливо і чекати, поки воно само собою якось вирішиться», - пояснив глава МЗС

За його словами, питанням проведенням виборів має опікуватися ЦВК. Також він зазначив, що виборів не буде, якщо влада буде обговорювати в теорії як порахувати людей, які там залишилися, а не шукати шлях вирішення питання.

«У нас є Центрвиборчком. І ці люди замість того, щоб у десятий раз розповідати нам, чому це неможливо, повинні сказати: ми сіли, поговорили, ось це можна зробити, це складніше, це – не можна. Щоб, врешті-решт, ми вийшли на чесні і прозорі вибори, максимально можливі у цій ситуації. Далі ОБСЄ говорить: вибори відповідають або не відповідають очікуванням людей, які проголосували», - додав Пристайко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: