Депутати Львівської обласної ради звернулися до президента та уряду щодо фінансування українських Карпат

IMG_2336

Львівська обласна рада звернулася до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо невідкладного вирішення питання фінансування з Державного бюджету України у 2020 році Державної програми розвитку регіону українських Карпат.

Як йдеться у зверненні, в Законі України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» відсутня стаття, яка передбачала б фінансування реалізації Державної програми розвитку регіону українських Карпат. Тобто існує реальна загроза того, що прийнята програма не буде підтверджена жодним фінансовим ресурсом і замість реальних розвиткових проєктів гірські території отримають лише обіцянки.

Відтак, депутати Львівської обласної ради, звертаються до Президента України з проханнями:

вжити заходів контролю та з’ясувати причини невиконання Кабінетом Міністрів України вимог, викладених в Указах Президента України від 20.09.2019 року №713/2019 та від 22.07.2019 року № 543/2019 у частині передбачення коштів на розвиток гірських територій Українських Карпат у Державному бюджеті на 2020 рік;

ініціювати як невідкладний та внести, відповідно до статті 93 Конституції України, законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», який передбачав би фінансування з Державного бюджету України у 2020 році Державної програми розвитку регіону українських Карпат в обсязі 2 млрд гривень.

«Ми звертаємося до Кабінету Міністрів України з проханням пояснити суспільству, чому членами найвищого органу виконавчої влади в державі було проігноровано у Законі України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» вимогу передбачити кошти на розвиток гірських територій українських Карпат.

Ми звертаємося до Верховної Ради України з проханням підтримати всі зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», які передбачали б фінансування з Державного бюджету України у 2020 році Державної програми розвитку регіону українських Карпат в обсязі 2 млрд гривень.

Просимо в максимально стислі терміни реалізувати вищевказані ініціативи, пов’язані зі змінами до Державного бюджету на 2020 рік, аби Державна програма розвитку регіону українських Карпат повноцінно розпочала функціонувати у 2020 році, та поінформувати про виконання вимог, порушених у цьому зверненні.

Ми звертаємося до місцевих рад Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей, об’єднаних українськими Карпатами, із закликом вести спільну боротьбу за належне фінансування Державного бюджету України у 2020 році Державної програми розвитку регіону українських Карпат та проханням приймати аналогічні за змістом звернення на адресу Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України», – йдеться у зверненні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: