Депутати не погодилися «переселити» психіатричну лікарню у село

IMG_2336

Депутати Львівської обласної ради депутати не проголосували за реорганізацію психіатричної служби у Львівській області.

Депутати Львівської обласної ради не проголосували за реорганізацію психіатричної служби у Львівській області.

У проекті ухвали пропонувалося ліквідувати КНП Львівської обласної ради «Львівська обласна психіатрична лікарня «Заклад», що знаходиться у селі Заклад Миколаївського району, та приєднати лікарню до КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня», що на вул. Кульпарківській, 95 у Львові. При цьому саму обласну психіатричну лікарню пропонувалося переєструвати у селі Заклад, змінивши її юридичну адресу

У проекті рішення також було передбачено, що Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня є правонаступником майна, прав та обов'язків Львівської обласної психіатричної лікарні «Заклад».

«Забезпечити до 1 березня 2020 року працевлаштування шляхом переведення всіх працівників Львівської обласної психіатричної лікарні «Заклад» у Львівську обласну клінічну психіатричну лікарню. Змінити місцезнаходження психіатричної лікарні з вул. Кульпарківська, 95, м. Львів на вул. Січинського, 1-б с. Заклад Миколаївський район», – йшлося у проекті рішення.

Як пояснила директорка департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак, функції лікарень дублюються, і щоб уникнути конкуренції доцільно здійснити юридичне об’єднання установ, а перереєстрація лікарні потрібна для того, щоб податки працівників лікарні надходили в обласний бюджет, а не у бюджет Львова.

З цього приводу між мером Львова Андрієм Садовим та головою ЛОР Олександром Ганущиним відбулася заочна перепалка. Андрій Садовий у своєму Facebook написав, що у разі прийняття цього рішення міський бюджет Львова втратить до 14 млн грн податкових надходжень і закликав депутатів не голосувати за проект.

«Фактично лікарню «переносять» лише на папері, штучно і з єдиною метою — забрати гроші. Якщо таке рішення буде прийнято, то громада Львова втратить протягом року від 10 до 14 мільйонів податку на доходи фізичних осіб. Це ті гроші, які зокрема йдуть на благоустрій, ремонт доріг та хідників біля лікарні. Я закликаю депутатів і голову обласної ради бути мудрими. Ви всі живете у Львові, ходите в наші поліклініки й лікарні, ваші діти та внуки ходять в наші садочки та школи. Це все треба фінансувати», – написав Андрій Садовий.

Він додав, щонамагався додзвонитися до Олександра Ганущина, але той не піднімав слухавки.

Натомість Олександр Ганущин під час обговорення проекту заявив, що міська рада ще раніше хотіла «хапнути і віджати» 18 га землі під обласною лікарнею.

«Тільки ми відступимо від цього питання, ЛМР знову приступить до нього», - заявив голова облради.

Втім «за» проголосували 42 депутати. Для прийняття рішення не вистачило лише одного голосу. Депутати також не підтримали пропозицію голови ЛОР ще раз повернутися до розгляду цього питання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: