«Львіввугілля»: борги за електроенергію та по зарплатах, ситуація загострюється

76993878_2483922815268433_7331991752502411264_o

Вчора, 18 листопада, відбулась нарада на Державному підприємстві «Львівугілля» на якій йшлося про те, що кошти на обладнання лав №378 на «Межирічанській», №363 на «Червоноградській» та №142 на «Степовій», - відсутні.

Про це повідомляють у прес-службі ДП «Львіввугілля».

«Сьогодні у процесі перемонтажу, без робочої лави «Степова», а якщо не вдасться винайти кошти на обладнання, то з 1 грудня така ж доля чекає на «Межирічанську», а з середини грудня на «Червоноградську».

ДП «Львіввугілля» вже повністю відвантажило товарну вугільну продукцію за проплачені авансом кошти «Центренерго». Через профіцит електроенергії на українському ринку «Центренерго» зменшило обсяги виробництва. Відповідно, надходження коштів з енергоринку – набагато менше планового і розрахуватися з шахтарями наперед немає можливості. Протягом листопада ц.р. в ДП «Львіввугілля» від «Центренерго» кошти не надходили», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у прес-службі, 19 листопада т.в.о. генерального директора Олег Акімов перебуває у Києві: візьме участь у нараді в профільному міністерстві для розгляду поточної роботи держпідприємства, у роботі «Українсько-чеського бізнес-форуму» щодо пошуку інвестицій для шахти «Степова», а також з керівництвом «Центренерго» обговорить питання щодо збуту та розрахунків за відвантажене вугілля.

«Найнагальніші потреби: потрібно закрити заборгованість - 38 млн грн (зарплата колективу ОЛК «Ровесник», лікарняні за серпень, вересень, частково жовтень, інші виплати які не входять до фонду оплати праці) та ще 90 млн грн – щоб доплатити жовтень. До 23 листопада потрібно проплатити 22 млн грн за електроенергію за грудень ц.р» - зазначено в дописі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: