Мешканці курортного містечка на Львівщині протестують проти побудови сміттєзвалища

o_1d68ljdko1i2ief12ts14uduve1k1
фото ілюстративне

У вівторок, 19 листопада, мешканці містечка Великий Любінь, що на Городоччині проестували під будівлею Львівської обласної державної адміністрації.

У вівторок, 19 листопада, мешканці містечка Великий Любінь, що на Городоччині вийшли на акцію протесту під будівлю Львівської обласної державної адміністрації.

Люди вимагають не допустити побудови звалища твердих побутових відходів поруч з найстарішим в Європі бальнеологічним та кардіологічним санаторієм.

Про це повідомляє організація «Екологічна платформа» на сторінці у Фейсбук.

Курорт з'явився ще в 1778 році на унікальних родовищах сірководневої води та лікувальних торф'яних грязях, аналогів яким немає в Україні. Він розташований на березі річки Верещиця, у старовинному дендропарку площею 16 гектарів.

Хоч нині на базі санаторію діють три реабілітаційних відділення, ще у 2017 році Великий Любінь позбавили статусу курорту.

«І якщо раніше там було неможливо побудувати легальне сміттєзвалище, тепер законодавчо для цього немає жодних перешкод. Фактично за три кілометри від санаторію може з'явитись 41 гектар полігону для ТПВ. 18 вересня 2019 року Городоцька райдержадміністрація вже надала дозвіл інвестору «Грінері-Л» на розроблення детального плану території», - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: