Незабаром у Львові можуть встановити станцію вимірювання якості повітря

DSC_1868

У Львові обговорюють можливість встановлення приладу для моніторингу якості атмосферного повітря на вул. Пластовій, 13 та забезпечення онлайн-оприлюднення отриманих результатів.

Про це йдеться на сайті Львівської міської ради.

Відповідне рішення розглядають у зв’язку із зареєстрованою на сайті ЛМР електронною петицією, що набрала необхідну кількість голосів.

«Така станція є побутовим приладом, який дозволяє вимірювати вміст пилу неорганічного, вологість, температуру та атмосферний тиск повітря, а також потребує постійного живлення від мережі електропостачання. Її ціна становить близько 1,5 тис грн, проте станом на листопад 2019 виробник тимчасово призупинив прийом заявок на придбання станції моніторингу повітря, - пояснив заступник директора департаменту містобудування з питань екології та природних ресурсів Володимир Данилюк.

«Хімічна лабораторія КП «Адміністративно-технічне управління» володіє технічною базою, яка дозволяє проводити моніторинг концентрації газів в атмосферному повітрі та оприлюднювати результати замірів на сайті Львівської міської ради. Однак, враховуючи навантаження працівників хімічної лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління», неможливо забезпечувати постійний моніторинг вмісту шкідливих речовин в повітрі», — зазначив чиновник.

19 лситопада було здійснено виїзд на вул. Пластову, 13, з метою вимірювання показників якості повітря. Так, прилади хімічної лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління» не показали відхилень показників від норми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: