Перенесення психлікарні зі Львова призведе до мільйонних збитків для міста, – Садовий

психлікарня

Львівська обласна рада хоче перенести психіатричну лікарню з Кульпарківської в Миколаївський район.

Львівська обласна рада хоче перенести психіатричну лікарню з вулиці Кульпарківської в Миколаївський район.

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів, що думає про таку можливість, передає кореспондент Дивись.info.

«Перенесення юридичної адреси лікарні – це повний абсурд, – вважає Андрій Садовий. – Адже є збалансована ситуація між бюджетами. І коли обласна рада планує такі речі, не інформуючи міську раду, це небезпечно.

Я пробував додзвонитися до голови Львівської обласної ради, він не піднімає слухавки. Є звернення львівських лікарів. Коли стається якась надзвичайна ситуація в області, як-от завал будинку у Дрогобичі чи то нещодавнє падіння літака: куди везуть хворих, постраждалих? У наші міські комунальні лікарні. Тому, що рівень обслуговування є високий, незважаючи на критику. Рівень фінансування є достатньо високий».

За словами міського голови, перереєстрація психлікарні призведе до скорочення доходів з міського бюджету на понад 10 мільйонів гривень.

«Бажання перенести юридичну адресу медзакладу в одне із сіл Миколаївського району мене здивувало. Я закликаю обласних депутатів бути мудрими, адже ви всі живете у Львові, ходите у наші поліклініки, лікарні. Ваші діти, внуки відвідують у Львові школи, садочки. Усі ці заклади треба фінансувати. Мова йде про 10-14 мільйонів гривень, які хочуть забрати з міського бюджету і перевести в село, де живе головний лікар», – підсумував мер.

Читайте також: Облрада хоче фіктивно перенести психіатричну лікарню – Садовий

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: