Єдиний в Україні вогневий тренажер для підготовки тренувальників з'явився на Львівщині

77385405_2593061430775341_5459134407967244288_o

19 листопада в рамках реалізації програми «Польська допомога» на Львівщині з’явився перший в Україні навчально-тренувальний вогневий модуль, що складається з вогневого та газового тренажеру.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ ДСНС у Львівській області.

Тренажер призначений для практичної підготовки рятувальників до роботи в непридатному для дихання середовищі при вогневих впливах, високій температурі із застосуванням різних видів засобів індивідуального захисту, а також відпрацювання тактичних прийомів гасіння пожеж.

Урочиста церемонія відкриття комплексу відбулася на території навчально-тренувального полігону Львівського Державного університету безпеки життєдіяльності, за участі Генерального консула Польщі в Україні Елізи Дзвонкевіч.

В рамках проєкту львівським рятувальникам також передали пожежно-технічне обладнання: індивідуальні ліхтарі, сигналізатори нерухомості, тепловізор, ствол пробійник та пристрій для відкривання дверей «Hooligan».

Зазначимо, що проект «Регіональні тренінгові центри порятунку - підтримка системи підготовки ДПО та професійних аварійних служб в Україні» фінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польща в рамках програми «Польська допомога».

Упродовж трьох днів інструктори із Головної школи державної пожежної служби у Варшаві навчатимуть львівських колег способам використання тренажера, моделюватимуть різноманітні ситуації під час пожеж, максимально наближені до реальних подій. Далі львівські інструктори отримають відповідні сертифікати, й тренуватимуть курсантів та рятувальників з усієї України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: